Logo regio-voetbal.nl
Peursum-Unitas absolute topper in 4e klasse D
Peursum-Unitas absolute topper in 4e klasse D (regio-voetbal.nl)

Peursum-Unitas absolute topper in 4e klasse D

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - In het Alblasserwaardse deel van Regio-Voetbal zijn er twee duels die zaterdag 21 oktober in het bijzonder in het oog springen: de derby De Zwerver-Alblasserdam en de 4D-topper tussen Peursum en Unitas.


Elders op deze website een voorbeschouwing met De Zwerver-trainer Edward Knook en Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil.

Peursum en Unitas leiden ongeslagen de dans in 4D. Met het oog op de eerste periode staat er in Giessenburg dus een interessant duel op de rol. Unitas vocht zich vorige week knap terug tegen Groot-Ammers. Zal dat tegen Peursum weer lukken, of geven de roodhemden hun formidabele competitiestart exta cachet?

Kluif
SteDoCo staat in de brede middenmoot van de hoofdklasse A, slechts twee punten achter nummer 2 Ter Leede. De uitbeurt bij Nootdorp moet drie punten kunnen opleveren.

In de westelijke 1e klasse opnieuw een flinke kluif voor Nieuw-Lekkerland. Maar de groenwitten hebben inmiddels laten zien niet voor een kleintje vervaard te zijn en dus is een verrassing tegen Heinenoord niet uitgesloten.

In 1C andermaal een zware opgave voor hekkensluiter GJS. WNC is de ongeslagen nummer 2 en de ploeg uit Dalem kan de borst in Waardenburg dus natmaken. Sliedrecht moet nummer 3 DUNO op De Lockhorst verslaan om bovenin weer aansluiting te krijgen.

2F-topper
De topper in 2F is Papendrecht-Roda Boys. Beide clubs zijn nog zonder puntenverlies. Drechtstreek zal de negatieve resultaten in uitduels een halt willen toeroepen. Maar dat gaat bij Nivo Sparta niet meevallen, hoewel de ploeg uit Zaltbommel bepaald nog niet als een tierelier draait. Woudrichem en SV Meerkerk behoren tot het aanzienlijke rijtje clubs in 2F met zes punten. De Brabanders lijken op Het Bolwerk licht favoriet, maar dan zal het anders moeten dan tegen Hardinxveld.

Datzelfde Hardinxveld heeft vrijaf, want de wedstrijd tegen Tricht schuift vanwege droevige omstandigheden door naar 11 november. Pelikaan en SVW zijn de nummers 13 en 14. Dat hun onderlinge treffen belangrijk is, hoeft dus verder geen betoog.

De Alblas-EBOH
De Alblas is in 3C inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats, maar treft in EBOH een pittige tegenstander. Ameide kan z'n middenmootpositie verstevigen door hekkensluiter DFC verder in de problemen te brengen. Schelluinen wipt bij winst over tegenstander Groote Lindt heen op de ranglijst. Streefkerk zal zeker ook willen aanhaken en doet dat als van Asperen gewonnen wordt. Een opgave die op papier te doen moet zijn.

Westelijke derdeklasser HSSC'61 wil tegen SVM de punten op Het Plein houden. In dat geval nestelen de Heicoppers zich in de subtop.

Stug
Groot-Ammers zal met veel belangstelling het resultaat van Peursum-Unitas afwachten. Het mag dan zelf geen fout maken bij SVS'65. Een stugge tegenstander, zo ondervond VVAC al op de openingsdag van de competitie. VVAC-Zuilichem heeft iets in zich van een sleutelduel. Wie haakt er aan en wie haakt er (voorlopig) af? Arkel mag geen problemen hebben met Rhelico en SV Noordeloos gaat tegen WSV Well op zoek naar de tweede overwinning op rij.

Lekvogels wacht de eerste serieuze krachtproef in de westelijke 4e klasse. Net als Lekvogels is koploper Elinkwijk namelijk nog ongeslagen.

Unitas-RVC'33
Niet nodig om over Unitas de loftrompet te steken, want de resultaten spreken voor zich. Zondag komt hekkensluiter RVC'33 naar Gorinchem. Een cliché maar o zo waar: het grootste gevaar is onderschatting. Maar als Unitas gewoon bij de les is, kan het aan het einde van de middag pronken met de geweldige cijfers 5 gespeeld, 15 punten.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen