Logo regio-voetbal.nl
Wordt het kwaad kersen eten voor SV Meerkerk tegen Drechtstreek?
Wordt het kwaad kersen eten voor SV Meerkerk tegen Drechtstreek? (regio-voetbal.nl)

Wordt het kwaad kersen eten voor SV Meerkerk tegen Drechtstreek?

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Op de zevende speeldag in de hoofdklasse A is SteDoCo dringend weer aan een winstpartij toe. Dat moet thuis gebeuren tegen het op de tiende plaats staande AFC. Een zege is voor SteDoCo noodzakelijk om enigszins aan te kunnen haken bij de subtop.


Eersteklasser Nieuw-Lekkerland haalde tegen Deltasport de eerste driepunter binnen. Dit moet een vervolg krijgen in Zwijndrecht, met de kanttekening dat tegenstander VVGZ met 7 uit 3 sterk is gestart.

Sliedrecht-GJS
In 1C staat het streekduel tussen Sliedrecht en GJS op de rol. Debutant GJS is nog puntloos, maar zal zich willen vastgrijpen aan het gegeven dat Sliedrecht met 3 uit 3 gezien de ambities een ronduit tegenvallende start kent.

2F
Voor SV Meerkerk is het in 2F zaak al niet vroeg in het seizoen in de gevarenzone te belanden. Maar met Drechtstreek komt er een prima gestarte debutant naar 't Hoog waartegen het kwaad kersen eten is. Papendrecht verdedigt de koppositie tegen Wilhelmina'26, dat met 6 uit 3 over de start ook allerminst ontevreden is. Hardinxveld gaat bij promovendus Woudrichem op zoek naar de eerste punten, maar gemakkelijk zal dat niet worden. Een zelfde scenario geldt voor SVW, dat bij Almkerk zwaar de underdog is.

3C
In 3C is het de vraag of De Alblas de verrassende koploper ZBC'97 een kool kan stoven. Streefkerk had een pittige start en zal tegen hekkensluiter DFC de weg omhoog willen inslaan. De Zwerver-EBOH is zo vroeg in het seizoen al een 'topper'. Beide -versterkte- elftallen willen graag meedoen om de prijzen. Dat geldt ook voor Alblasserdam en IFC. Wie haakt er aan, wie haakt er (voorlopig) af? Asperen en Schelluinen gaan in hun onderlinge match op zoek naar de eerste winstpartij. Dat is ook van toepassing op het duel tussen Ameide en Leerdam Sport'55.

In de westelijke 3e klasse krijgt HSSC'61 het flink voor de kiezen. Het vertoonde spel biedt echter perspectief en wellicht betaalt dat zich op Het Plein uit tegen Maarssen.

4D
Peursum is de toch wel verrassende koploper in 4D. Thuis tegen ASH moet die positie gehandhaafd kunnen worden. Daarna wordt het pas echt interessant, als de toppers tegen Unitas en Groot-Ammers eraan komen. Uitgerekend Unitas en Groot-Ammers treffen elkaar komende zaterdag op Molenvliet. Een interessante krachtmeting tussen de nummers 2 en 3. ASV Arkel en VVAC staan nog wat in de schaduw van de top-3, maar zullen tegen respectievelijk WSV Well en Rhelico aan positieverbetering willen doen. SV Noordeloos aast tegen MVV'58 op de eerste zege, maar dat geldt voor de tegenstander net zo goed.

Lekvogels is vrij

Als een komeet
Het verhaal van Unitas-zondag is bekend: de promovendus is als een komeet uit de startblokken geschoten. Dat brengt ongewild ook enige druk met zich mee. Zondag zal duidelijk worden hoe Unitas daar bij Olympia mee om weet te gaan.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen