Logo regio-voetbal.nl
LRC en WNC willen ongeslagen blijven
LRC en WNC willen ongeslagen blijven (regio-voetbal.nl)

LRC en WNC willen ongeslagen blijven

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – De eersteklassers LRC en WNC hebben een prima competitiestart en zijn allebei nog ongeslagen. LRC staat na drie zeges zonder een enkele tegengoal zelfs bovenaan. Alleen medekoploper DUNO uit Doorwerth won ook al haar drie duels.


WNC staat na een openingsremise en twee zeges met zeven punten knap op de derde plaats. Net als LRC zal WNC nog even ongeslagen willen blijven. Beide teams krijgen nu immers twee thuiswedstrijden op rij.

LRC-SVL
LRC speelt zaterdag in Leerdam eerst tegen SVL uit Langbroek. Twee seizoenen terug ontmoetten deze ploegen elkaar nog in de hoofdklasse, waaruit ze na afloop van die competitie allebei degradeerden. Toen wist LRC tweemaal niet van SVL te winnen. Nu zal de thuisclub dat wel willen presteren om zo fraai lijstaanvoerder te kunnen blijven. Simpel zal deze opgave in Leerdam niet zijn, want zover steekt LRC ondanks de mooie koppositie in de eerste klasse er ook niet bovenuit. Bovendien wist ook medekoploper DUNO thuis slechts laat en nipt van SVL te winnen.

WNC-Delta Sports
WNC ontvangt het gepromoveerde Delta Sports, dat met twee zeges prima in de eerste klasse debuteerde maar vorige week door LRC het eerste verlies kreeg toegediend. In Waardenburg zal ook WNC deze tegenstander uit Houten willen verslaan. Delta Sports staat op de vierde plaats net onder WNC op de ranglijst en dat zal de thuisclub in elk geval zo willen houden.

Pelikaan-Heukelum
Heukelum voetbalt in de tweede klasse in Zwijndrecht tegen Pelikaan, dat het seizoen vol aspiraties begon maar met slechts één punt een nogal teleurstellende competitiestart heeft. Heukelum verloor twee thuisduels met 1-3 maar bezit dankzij de ruime winst tussendoor in Meerkerk toch al drie punten. Om in de middenmoot te blijven dient Heukelum bij Pelikaan minstens een gelijkspel te veroveren, want bij verlies volgt een terugval naar de gevarenzone.

Tricht-Nivo Sparta
Middenmoter Tricht speelt thuis tegen Nivo Sparta, dat met maar één punt een ontgoochelend competitiebegin kent. Vorig seizoen was dat overigens precies zo, maar toen kwam juist tegen Tricht in de vierde partij de Bommelse ommekeer. In Zaltbommel kreeg Tricht toen een 7-1 afstraffing en later werd ook thuis van Nivo Sparta verloren. Nu zal Tricht, gesterkt door de eerste zege bij SVW, het beter willen doen doch het ambitieuze Nivo Sparta blijft voor Tricht ondanks de huidige stand op de ranglijst een lastige tegenstander.

Asperen-Schelluinen
Asperen en Schelluinen bezitten in de derde klasse C na twee gelijke spelen en één ruime nederlaag allebei twee punten. Beide teams azen dus op hun eerste zege, want slechts overwinningen tellen qua punten echt aan. Op het kunstgras in Asperen zal het krachtsverschil klein zijn. Alleen de winnaar klimt overigens naar de veilige middenmoot.

Vuren-Groote Lindt
Vuren en Groote Lindt hebben allebei vier punten. Voor Vuren is dat een verdienstelijk debuut in de derde klasse. Het verschil tussen beide ploegen is dat Vuren tot nu toe makkelijker scoort dan Groote Lindt, maar dat de gasten uit Zwijndrecht defensief wat solider lijken. Misschien wordt het wel Vurens tweede remise op rij.

Ameide-Leerdam Sport
Ook Ameide en Leerdam Sport staan in de derde klasse C op gelijke hoogte. Met alleen twee gelijke spelen is de oogst voor beide clubs tot dusverre mager. Op het kunstgras in Ameide zal duidelijk worden wie mogelijk de eerste zege kan behalen. Leerdam Sport wil zich herstellen van de grote thuisnederlaag tegen De Alblas, maar de vraag is of Ameide dit zal toestaan.

Haaften-Olympia’60
Haaften speelt in de derde klasse D thuis tegen hekkensluiter Olympia’60, dat al driemaal nipt verloor. Zelf is Haaften met nu vier punten erg wisselvallig. Op eigen veld moet Haaften toch van deze Dongense ploeg kunnen winnen. Dat is ook nodig om een rol van betekenis te kunnen gaan vervullen maar vereist beter spel dan vorige week bij NEO’25 het geval was.

Herovina-Willem II
Herovina en Willem II debuteren allebei in de derde klasse. Na het debacle in Den Bosch tegen BLC heeft Herovina zich met twee kleine zeges prima hersteld. Willem II begon met twee nederlagen maar pakte in Tilburg juist tegen BLC royaal de eerste zege. In Herwijnen zal Herovina de opmars echter met een (kleine) overwinning willen voortzetten.

HSSC’61-Maarssen
HSSC’61 is in Hei- en Boeicop na twee nederlagen hard aan een tweede competitiezege toe. Maarssen leed vorige week na twee overwinningen juist de eerste nederlaag en HSSC’61 zal er alles aan doen om Maarssen opnieuw te laten verliezen en zo op de ranglijst in te halen.

SC Everstein-SVM
Voor SC Everstein wordt de wedstrijd tegen SVM uit Maartensdijk pas de eerste thuismatch in deze competitie in de derde klasse van district West 1. Tegen deze middenmoter gaat SC Everstein proberen om in Everdingen de eerste competitiezege te behalen.

Peursum-ASH
ASH presteert met vier punten in de vierde klasse tot nu toe verdienstelijk. De zegereeks van koploper Peursum is evenwel imposant. In Giessenburg zal de opgave voor ASH dan ook wel te zwaar zijn.

VVAC-Rhelico
Rhelico ontmoet in Ottoland het gedegradeerde VVAC, dat met vier punten tot dusverre een middenmoter is. Hoewel Rhelico op de ranglijst slechts één punt minder heeft, start VVAC thuis veruit als favoriet.  

Kerkwijk-SVS’65
Met twee doelpuntloze remises en een 2-0 zege is SVS’65 de competitie sterk en defensief solide gestart. In Kerkwijk moet SVS’65 tegen de puntloze hekkensluiter ongeslagen kunnen blijven. Al zal Kerkwijk na drie nederlagen in streekderby’s heel andere plannen hebben.

SV Noordeloos-MVV’58
SV Noordeloos en MVV’58 hebben nog pas één punt en snakken naar de eerste zege. Vooral de 2-1 nederlagen in Rumpt en Hellouw waren voor SV Noordeloos een tegenvaller, maar de 1-1 remise thuis tegen Groot Ammers was verdienstelijk. MVV’58 verloor juist in Groot Ammers ruim en zal in deze tweede uitmatch veel beter moeten presteren. De Meterense equipe bewees tegen ASH en Unitas steeds pas in de tweede helft daartoe ook in staat te zijn.

Beesd-MEC’07
Beesd ontvangt zondag MEC’07, dat vorige week in de vierde klasse in Maurik pas het eerste punt pakte. Beesd zelf leed in Tiel juist tegen één van de koplopers met groot verschil de eerste nederlaag. Herstel is voor Beesd dringend geboden en dat moet voor eigen publiek tegen MEC’07 ook mogelijk zijn.

Ophemert en DSS’14
Ophemert verloor in de vijfde klasse al drie keer achtereen. De kans op een nieuwe nederlaag lijkt groot, want zondag komt het nog ongeslagen OSC’45 uit de Bossche stadswijk Orthen naar Ophemert toe. Of zorgt Ophemert nu eens voor een aangename verrassing?

RKVSC is net als Ophemert in deze klasse nog steeds puntloos en dus zou DSS’14 in Velddriel tegen RKVSC het reële zicht op een nieuw succesje moeten kunnen verzilveren.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen