Logo regio-voetbal.nl
Groot-Ammers en VVAC strijden in derby om aansluiting
Groot-Ammers en VVAC strijden in derby om aansluiting (regio-voetbal.nl)

Groot-Ammers en VVAC strijden in derby om aansluiting

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De meest in het oog springende Alblasserwaardse derby is komende zaterdag die tussen Groot-Ammers en VVAC. Beide clubs hebben 4 punten uit 2 wedstrijden. Inzet op Gelkenes is dus aansluiting bij de koplopers Peursum en Unitas.


Met de terugkeer van Ruud Ouweneel en de aanwezigheid van andere geroutineerde krachten als Floris Renes en Bas de Vos lijkt het elftal van Groot-Ammers wat meer in balans. Marten Boverhof is bij VVAC aan het bouwen en beseft dat zijn elftal vooral vertrouwen nodig heeft na het dramatische vorige seizoen. Maar derby's staan op zich en dat zal zaterdag in Groot-Ammers niet anders zijn.

Pas op de plaats
Hoofdklasser SteDoCo heeft even pas op de plaats moeten maken. Bij Smitshoek zal de weg omhoog weer moeten worden ingeslagen.

Nieuw-Lekkerland staat nog op nul, maar daar moet zaterdag verandering in komen. Tegenstander Deltasport heeft immers pas één punt en dus gaat Lekkerland bij winst sowieso stijgen op de ranglijst.

In 1C treft Sliedrecht het als titelkandidaat getipte DHSC, dat voorlopig echter nog puntloos is. Sliedrecht zal dat graag zo willen houden. GJS moet op eigen veld tegen De Merino's opnieuw vol aan de bak.

2F
Tal van interessante ontmoetingen in 2F komende zaterdag, zoals dat in deze sterk regionaal getinte klasse eigenlijk wekelijks het geval is. Koploper Papendrecht gaat naar Nivo Sparta, dat tegenvallend is gestart maar de promotie-ambities niet onder stoelen of banken steekt. Drechtstreek moet tegen Pelikaan laten zien dat het de nederlaag tegen Roda Boys verwerkt heeft.

Datzelfde Roda Boys komt op bezoek bij Hardinxveld, dat van goeden huize zal moeten komen om een positief resultaat neer te zetten. SVW en Tricht lijken het allebei niet makkelijk te krijgen. De onderlinge ontmoeting is dus van eminent belang. Ook SV Meerkerk zal willen wegblijven uit de gevarenzone en dus mag van Brederodes eigenlijk niet verloren worden.

3C
3C heeft ook al zo'n regionaal gezicht. De Alblas wil bij Leerdam Sport'55 voor de eerste competitiezege gaan. Schelluinen-Ameide is een regioduel tussen twee clubs die met 1 uit 2 matig begonnen zijn. Naar verwachting zullen ze dus allebei vol voor de winst strijden.

Streefkerk zet het pittige openingsprogramma voort met een uitbeurt bij het ten opzichte van vorig seizoen danig versterkte EBOH. Voor de Zwerver wordt het geen a-b-c'tje om bij Groote Lindt de eerste winstpartij te laten bijschrijven. Alblasserdam gaat voorlopig crescendo en zal willen voorkomen dat DFC een spaak in het wiel steekt.

In West 1 kan HSSC'61 de borst wederom natmaken. De Heicoppers spelen tegen koploper DESTO.

4D
In 4D verdedigen Peursum en Unitas hun koppositie bij respectievelijk Rhelico en MVV'58. Dat moet te doen zijn, zou je zeggen. SV Noordeloos gaat bij ASH op zoek naar de eerste driepunter, maar daar zullen ze in Hellouw hetzelfde over denken. ASV Arkel moet tegen Brakel laten zien wel degelijk over scorend vermogen te beschikken. Op Schoonzigt wordt op de eerste zege gerekend.

Het avontuur van Lekvogels gaat verder bij ODIN. 9 uit 3 zou natuurlijk een perfect begin zijn.

Trotse koploper
Unitas-zondag is de trotse koploper in 1B. Tegen DVV Delft liggen er gezien de prille stand mogelijkheden, mits Unitas weer voor 100% bij de les is.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen