Logo regio-voetbal.nl
Topper voor LRC in Houten
Topper voor LRC in Houten (regio-voetbal.nl)

Topper voor LRC in Houten

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – De topper van komend weekend is in Houten waar LRC en Delta Sports zaterdag strijden om de ongeslagen koppositie in de eerste klasse. Beide clubs staan na al twee zeges samen met Montfoort en titelfavoriet DUNO Doorwerth bovenaan.


Het als kampioen gepromoveerde Delta Sports debuteert met twee duidelijke overwinningen prima in de eerste klasse, maar LRC is dankzij ook twee zeges zonder zelfs een enkele tegengoal eveneens overtuigend begonnen. Delta Sports is door een net iets beter doelsaldo dan LRC nu koploper. Zaterdag moet in Houten blijken welke ploeg de sterkste is.

GRC 14-WNC
Voor GRC 14 en WNC zijn de goals tot nu toe erg duur. WNC bezit na een 0-0 gelijkspel en een 1-0 zege wel al vier punten. GRC 14 leed twee kleine nederlagen, scoorde nog helemaal niet en is dus nog puntloos. Toch zal WNC deze uitmatch in Giessen zeker niet mogen onderschatten, want GRC 14 staat bekend om haar prima wedstrijdmentaliteit zoals WNC vorig seizoen thuis in Waardenburg al moest ondervinden. Desondanks zal WNC zaterdag ongeslagen willen blijven.

Heukelum-Woudrichem
Heukelum en Woudrichem lieten in de tweede klasse allebei duidelijk openingsverlies door een mooie zege volgen. Beide clubs scoorden in hun tweede duel liefst viermaal. Zaterdag in Heukelum zal duidelijk worden wie het herstel kan voortzetten. Gesterkt door de ruime winst in Meerkerk zal Heukelum vol goede moed aan het thuisduel tegen debutant Woudrichem gaan beginnen. Het krachtsverschil zal vermoedelijk klein zijn.

SVW-Tricht
SVW en Tricht zullen het allebei zwaar krijgen om zich in de tweede klasse te handhaven. Debutant SVW raakte na haar mooie promotie veel kwaliteit aan Unitas-zondag kwijt, maar zag het jonge talent Menno Dekker al snel weer van het jeugdavontuur bij profclub NAC in Breda terugkeren. Met twee nederlagen en veel tegengoals staat SVW puntloos onderaan. Tricht doet het na twee zware duels met één punt weinig beter en kampt met veel invallers. Toch zal Tricht in Gorinchem moeten winnen om naar de middenmoot te kunnen opklimmen.

Leerdam Sport-De Alblas
In de derde klasse C speelde zowel Leerdam Sport als De Alblas al tweemaal gelijk. Dus lijkt mathematisch bezien een derde remise in Leerdam een logisch resultaat, maar voetbal is natuurlijk nog geen wiskunde.

Asperen is na twee gelijke spelen ook nog ongeslagen doch de uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen ZBC’97 wordt erg lastig, want ZBC’97 staat na twee zeges alleen bovenaan.

Vuren wacht in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC ook een pittige opgave, maar de eerste zege tegen mededebutant Schelluinen moet Vuren na de royale openingsnederlaag zelfvertrouwen hebben gegeven, als tenminste de defensie beter gaat sluiten.

HSSC’61 en SC Everstein spelen uit
HSSC’61 en SC Everstein spelen in de derde klasse van district West 1 allebei een uitmatch. HSSC’61 wacht in Utrecht een erg zwaar duel tegen DESTO, dat na twee zeges samen met Maarssen bovenaan staat. Ook voor SC Everstein zal de opgave in Den Dolder lastig worden, want DOSC is nog ongeslagen en bleek vorige week in Hei- en Boeicop ook voor HSSC’61 al net te sterk.

Haaften en Herovina naar Brabant
Haaften herstelde zich in de derde klasse D vorige week goed en moet zaterdag in Sprang Capelle bij het nog puntloze NEO’25 weer kunnen winnen. Net als op de aldus met handhaving positief afgesloten vorige competitie daar in Brabant al nipt lukte.

Herovina moet na de eerste overwinning proberen om in Andel minstens een punt te pakken tegen Sparta’30, dat evenals de debuterende club uit Herwijnen momenteel drie punten heeft.

Rhelico en MVV’58 ontvangen koplopers
Rhelico en MVV’58 ontvangen zaterdag de koplopers in de vierde klasse. Rhelico speelt in Rumpt tegen Peursum, dat onder leiding van de nieuwe trainer Denny van Geffen met twee knappe zeges flitsend is gestart. Een gelijkspel zou voor Rhelico tegen Peursum een stunt zijn.

De andere lijstaanvoerder Unitas komt zaterdag naar Meteren toe. MVV’58 zal vooral defensief beter moeten presteren om thuis tegen het twee keer achtereen gedegradeerde Unitas voor een aangename verrassing te kunnen zorgen.

SVS’65 en ASH spelen thuis
SVS’65 is met vier punten uit twee wedstrijden en nog geen enkel tegendoelpunt prima gestart. Ook bij tegenstander Well zijn de goals duur met een 1-0 nederlaag en een 1-0 zege in twee streekderby’s. In Spijk zal SVS’65 het verrassend positieve competitiebegin tegen Well willen continueren.

ASH speelt thuis tegen SV Noordeloos, dat net als de Hellouwse club één punt bezit. Misschien komt er voor beide clubs in Hellouw zaterdag wel een puntje bij.

Theole-Beesd
Beesd moet zondag in Tiel in de vierde klasse optornen tegen Theole, dat na twee zeges tegen zwakke Betuwse opponenten tot de koplopers behoort. Beesd is na een zege en een remise ook nog ongeslagen, maar mag met een gelijkspel in Tiel zondag zeker al tevreden zijn. Vorig seizoen werd immers tweemaal met 4-2 verloren van het sterke Theole, dat in het voorjaar pas in de nacompetitie promotie misliep.

DSS’14-SCZ
Middenmoter DSS’14 ontvangt in de vijfde klasse het nog ongeslagen SCZ, dat titelambities heeft. De Zoelense gasten starten in Heesselt duidelijk als favoriet. Ophemert is in deze klasse nog puntloos en dat zal in Maren-Kessel tegen de onberekenbare middenmoter Maaskantse Boys vermoedelijk ook zo blijven.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen