Logo regio-voetbal.nl
Topper voor SteDoCo, derby's in Ottoland en Noordeloos
Topper voor SteDoCo, derby's in Ottoland en Noordeloos (regio-voetbal.nl)

Topper voor SteDoCo, derby's in Ottoland en Noordeloos

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De topper in de hoofdklasse A speelt zich zaterdag 30 september af in Hoornaar. Nummer 3 SteDoCo ontvangt koploper Noordwijk. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en hebben de ambitie om te promoveren naar de derde divisie.


Eersteklasser Nieuw-Lekkerland heeft een pittige competitestart. Na SC Feyenoord wacht nu Brielle, dat in de openingswedstrijd gelijkspeelde tegen Nieuwenhoorn.

Sliedrecht moet in 1C de valse start zien weg te poetsen tegen Bennekom, een gerenommeerde tegenstander. GJS speelt de derby tegen LRC Leerdam, een duel dat om 17:00 uur begint om de neutrale toeschouwer de kans te geven naar Bruinsdeel te komen.

Graadmeter
SV Meerkerk zal de overwinning op Hardinxveld een vervolg willen geven tegen Heukelum, dat in de openingsronde verloor van Roda Boys. Vorig seizoen bleven de punten op 't Hoog. SVW gaat naar Woerkum, een treffen tussen twee promovendi die in 2F begonnen met een verliesbeurt. Dat laatste geldt ook voor Brederodes en Hardinxveld, die elkaar treffen in Vianen.

Promovendus Drechtstreek opende overtuigend, maar Roda Boys-uit is andere koek. Een mooie graadmeter voor het elftal van trainer Munoz. Papendrecht moet tegen Tricht de punten op het Slobbengors kunnen houden.

Debutanten
De Zwerver en Leerdam Sport'55 begonnen in 3C met een gelijkspel. Met name voor De Zwerver een teleurstelling. De Kinderdijkers zullen op De Schans dan ook vol voor de overwinning gaan. In Vuren staan twee debutanten tegenover elkaar. Schelluinen lijkt licht favoriet.

De Alblas gaat in Asperen op zoek naar drie punten, Ameide doet dat thuis tegen ZBC'97. Streefkerk kende een uitstekende voorbereiding, maar wist op voorhand dat de competitiestart zwaar zou zijn. De nederlaag bij Groote Lindt wegpoetsen tegen IFC zal op Streveland nog niet meevallen. Alblasserdam wil de heerlijke ouverture tegen datzelfde Groote Lindt juist een passend vervolg geven.

HSSC'61 treft in DOSC wederom een onbekende tegenstander, die op de openingsdag met 1-1 gelijkspeelde tegen SV Lopik.

Snode plannen
Een repeterend verhaal: volop derby's in 4D. Ditmaal onder meer VVAC-Arkel en SV Noordeloos - Groot-Ammers. Arkel wordt nagewezen als een voorname titelkandidaat, maar ging tegen Peursum meteen onderuit. Herstel moet volgen op De Put, waar Marten Boverhof in de opbouwfase zit en waar doelman Matthijs de Hoop daags na zijn huwelijk naar verwachting 'gewoon' onder de lat zal staan. SV Noordeloos hield Groot-Ammers vorig seizoen tot twee keer toe op een gelijkspel. Het zou knap zijn als dat weer lukt, want net als Arkel heeft Groot-Ammers snode plannen.

Peursum kan tegen Zuilichem vol aan de bak, daar waar Unitas naar verwachting een maatje te groot zal zijn voor Rhelico.

Lekvogels speelt uit tegen EDO, dat in de eerste competitieronde niet in actie kwam.

Unitas-zondag
Zondageersteklasser Unitas kende een mooie start. Tegenstander Spartaan'20 verloor van Olympia, dus er lijken opnieuw mogelijkheden te liggen voor de Gorinchemse promovendus. Hoewel: 'makkies' zijn er in deze klasse zeker niet.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup