Logo regio-voetbal.nl
Topper voor SteDoCo, Lekkerland krijgt SC Feyenoord op bezoek
Topper voor SteDoCo, Lekkerland krijgt SC Feyenoord op bezoek (regio-voetbal.nl)

Topper voor SteDoCo, Lekkerland krijgt SC Feyenoord op bezoek

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - SteDoCo is al een paar weken aan de competittie bezig, voor de andere Alblasserwaardse ploegen start de competitie komende zaterdag. Met meteen toppers en derby's op het programma. Zeker dat laatste zal, gezien enkele sterk regionaal getinte klassen, het hele seizoen zo blijven.


SteDoCo ontvangt de verrassende promovendus Rijsoord. Beide ploegen zijn nog ongeslagen. Bij Hoornaarse winst krijgt de kraker van een week later tegen Noordwijk nog meer cachet.

Ook een mooi affiche voor Nieuw-Lekkerland, dat SC Feyenoord op bezoek krijgt. Het halen van een goed resultaat zal niet eenvoudig worden voor de groenwitten, die met het nodige blessureleed kampen.

GJS debuteert in de 1e klasse met een thuiswedstrijd. Gewezen hoofdklasser Montfoort komt naar Dalem. Het gedegradeerde Sliedrecht start met een uitwedstrijd tegen De Merino's.

Pikstart
In 2F wordt op voorhand geen voorname rol verwacht van Hardinxveld en SV Meerkerk. In de onderlinge confrontatie zullen beide ploegen er dus extra op gebrand zijn om een pikstart te maken. SVW kende geen goede voorbereiding en zal de handen vol krijgen aan Papendrecht. De terugkeer van Drechtstreek in de tweede klasse gaat gepaard met een thuiswedstrijd. Brederodes, een lastig te kloppen ploeg, komt naar De Oostpolder.

Versterkt
In 3C staan, hoe kan het ook anders, streekgenoten tegenover elkaar. Promovendus Schelluinen kan de borst natmaken, want De Zwerver heeft zich flink versterkt. Dat laatste geldt ook voor EBOH en Alblasserdam, die onderling in de openingsronde wel eens voor vuurwerk kunnen gaan zorgen. Streefkerk kende een 'perfecte' voorbereiding. Kan het die lijn bij Groote Lindt doortrekken, nu het om het echie gaat? Ameide zal van goeden huize moeten komen om De Alblas te weerstaan.

West 1 wordt voor HSSC'61 een avontuur, dat begint bij OSM'75.

Kampioenskandidaat
ASV Arkel wordt door velen getipt als de toekomstige kampioen van 4D. De ploeg van Richard Smaal begint met een derby, want Peursum komt op bezoek. Groot-Ammers zal eveneens een rol van betekenis willen spelen. MVV'58, dat Morris van den Brink zag vertrekken naar SteDoCo, is het eerste obstakel. De degradanten VVAC en Unitas starten uit tegen respectievelijk SVS'65 en ASH. VVAC zal in Spijk op z'n hoede moeten zijn, daar waar Unitas in Hellouw de beste papieren lijkt te hebben. Voor SV Noordeloos liggen er kansen bij het danig verjongde Rhelico.

Lekvogels kan de sterkte van West 1 niet goed inschatten. Met Kismet komt een volslagen onbekende tegenstander naar Het Bosch.

Krachtproef
Unitas-zondag debuteert in de sterke westelijke eerste klasse. De thuismatch tegen Nieuwerkerk is meteen een regelrechte krachtproef.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen