Logo regio-voetbal.nl
18 November rood omcirkeld in agenda Michel de Raad
18 November rood omcirkeld in agenda Michel de Raad (regio-voetbal.nl)

18 November rood omcirkeld in agenda Michel de Raad

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK - SV Meerkerk maakt een volledig nieuwe start, nog weliswaar op het oude vertrouwde complex, maar met een nieuwe technische staf. Trainer Michel de Raad en leider Ed Berendsen gaan samen met de nieuwe B-trainer Ron van Kooten proberen in de middenmoot van de sterke 2e klasse F te eindigen.


Michel de Raad (51) begon zijn trainerscarrière bij 'zijn' Pelikaan en trainde vervolgens GDC en De Alblas. Hij heeft zijn sporen ruim verdiend in de voetballerij, maar beseft dat het niet mee zal vallen om de prestaties van Theo de Boon te evenaren. Niet in de laatste plaats omdat een aantal oudgedienden het voor gezien hield.

"Niet de minsten, maar van het vertrek van Sander Vink, Klaas-Jan van Zessen, Koen Vermeer, Ruud Vink en Wilmar van Bruggen was ik vanaf de eerste minuut op de hoogte. Meerkerk is een club, die dat intern wil oplossen. Dat vind ik fijn en respecteer ik. Angelo Baal ken ik vanuit mijn Pelikaan-tijd en wilde met mij mee. Een leuke jongen, maar hij zal het zelf moeten laten zien. Net als de andere nieuwkomer Niels Kortlever, die van SteDoCo komt", verzekert de nieuwe oefenmeester op 't Hoog.

Nieuwe uitdaging
De Raad, in het dagelijks leven sales manager bij het Zweedse bedrijf Trelleborg, speelde tien jaar in de voorhoede van Pelikaan en twee jaar in Alblasserdam. "Na het trainen van mijn zoontjes en andere jeugdteams stroomde ik door naar het reserveteam. In het derde jaar werd na zeven wedstrijden de hoofdtrainer ontslagen en schoof ik door. We gingen wedstrijden winnen en promoveerden naar de tweede klasse. Een betere start als trainer kon ik niet wensen. Na een aantal jaren was ik op zoek naar iets nieuws. Net als op je werk, moet je af en toe een nieuwe uitdaging hebben. Maar ook een spelersgroep moet regelmatig een nieuw gezicht zien."

Nette club
Na vier succesvolle jaren zwaaide Michel de Raad af bij De Alblas. SV Meerkerk stond snel op de stoep. "Dat deden ze goed. Op donderdagavond kreeg ik een mailtje, we spraken elkaar zaterdag en op maandagavond was de deal rond. De vereniging is een nette club, komt nooit negatief in het nieuws en had zich goed voorbereid. Ze wisten bij wijze van spreken meer over mij dan ik zelf", lacht De Raad.

Zaterdag 18 november staat al een tijdje rood omcirkeld op de kalender van De Raadjes. "Mijn oudste zoon Jesse staat in de A-selectie van Pelikaan en het zou zomaar kunnen dat we dan tegenover elkaar staan. De punten blijven in Meerkerk. Een plek in de middenmoot zou voor ons mooi zijn, waarbij ik in onze klasse NIVO Sparta en Pelikaan, met de ervaren Bart van Muyen, zie als titelkandidaat nummer 1. Daarnaast ook Almkerk en misschien Roda Boys, daarvan weet je nooit hoe ze spelen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen