Logo regio-voetbal.nl
Johan van Es is klaar met zwerven
Johan van Es is klaar met zwerven (regio-voetbal.nl)

Johan van Es is klaar met zwerven

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN - Een van de nieuwe gezichten in de zaterdagselectie van Brederodes is dat van Johan van Es. Na tal van clubs te hebben ‘versleten’ kiest hij nu voor vastigheid.


Van Es (27) groeide als voetballer op in zijn geboorteplaats, bij SV Meerkerk. Na drie seizoenen in het eerste stapte hij over naar SVW. Omdat hij in die periode verhuisde naar Vianen meldde hij zich een jaar later aan bij de zondagselectie van Brederodes.

Pijp leeg
“In het eerste seizoen promoveerden we bijna naar de tweede klasse”, vertelt Van Es. “In de zevende wedstrijd van de nacompetitie was de pijp echter leeg. Maar het kan raar gaan, want het seizoen erna degradeerden we naar de vierde klasse!”

Als opvolger van David Toxopeus werd een trainer aangetrokken waar een aantal selectiespelers uit Utrecht mindere ervaringen mee had. Dat was één van de oorzaken van een geweldige leegloop.

Lange bal
Ook Van Es koos eieren voor zijn geld. Zijn broer voetbalde bij HSSC’61, en hij besloot dáár te gaan voetballen. “Dat is me ook wel bevallen. Er werd echter vaak voor de lange bal gekozen, en als middenvelder die houdt van inspelen en combineren werd ik regelmatig overgeslagen", zegt hij.

"Vandaar dat ik heb besloten om terug te gaan naar Brederodes, maar nu naar de zaterdagafdeling. Daar speel in weer in Zuid, met onder andere SVW en SV Meerkerk als tegenstanders, en daar kijk ik naar uit. Ik ga voor een plaatsje links of rechts op het middenveld. Daar zal ik flink voor moeten knokken, want we hebben een brede selectie.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen