Logo regio-voetbal.nl
Voorbeschouwing: Altena, GDC en Wilhelmina’26 in zwaar weer
Voorbeschouwing: Altena, GDC en Wilhelmina’26 in zwaar weer (regio-voetbal.nl)

Voorbeschouwing: Altena, GDC en Wilhelmina’26 in zwaar weer

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De lente is officieel begonnen, maar dat geldt niet voor Altena, GDC en Wilhelmina’26. De tweedeklassers uit de regio zitten diep in de sores. Alle drie de clubs verkeren in de degradatiezone. Wie het nog gaat redden, is koffiedik kijken.

Alle drie de clubs wacht weer een zware zaterdag. Zo moet GDC naar Brederodes. De kans op een noodzakelijke driepunter ligt niet voor de hand. Hetzelfde geldt voor Wilhelmina’26, dat in de Maasderby een flinke kluif zal hebben aan Roda Boys. Alleen Altena kan de zorgen wellicht wat verlichten bij hekkensluiter BLC.


Doorhalen
In de tweede divisie kan Kozakken Boys het lastig krijgen tegen luis in de pels Barendrecht. De gasten uit Barendrecht zijn een soort 'Angstgegner' voor de Werkendammers.

Achilles Veen staat weer op kop in de hoofdklasse A. De manschappen van trainer Clemens Bastiaansen moeten nu door gaan halen om de gewenste titel in het vizier te krijgen. Dan moet wel Jodan Boys er zaterdag op De Hanen Weide aan geloven.

Utopie
In de eerste klasse blijft het kommer en kwel voor Almkerk. Winst bij hoogvlieger SHO lijkt een utopie. GRC 14 hoeft zich daarentegen geen zorgen te maken. Zij treden zaterdag op sportpark Almbos tegenstander Oude Maas frank en vrij tegemoet.

Op titel af
Koploper Woudrichem gaat frank en vrij op de titel af in de derde klasse. Het klusje tegen Unitas, dat weliswaar aan het opkrabbelen is, moet zaterdag op Het Bolwerk te klaren zijn. Ook NOAD’32 is nog niet klaar. Winst bij NEO’25 lijkt wel een zekerheid. Sleeuwijk moet zich weer kunnen oprichten bij Haaften. Lastig krijgt het tegen degradatie strijdende Sparta’30 het bij Leerdam Sport’55.

Zondag
Op zondag deze keer een echte kraker tussen jager Dussense Boys en koploper WJS. Gaan de Dussenaren voor een stunt zorgen is de vraag om de koploper in de vijfde klasse bij te halen. Spannend wordt het dus zeker zondag in Dussen. In de vierde klasse zal HHC’09 liever een weekje overslaan. De Heusdenaren moeten aantreden tegen koploper FC Engelen. Een stunt zal hier in een klein hoekje zitten. Meer kans op een driepunter maakt Be Ready, dat bij DVVC de tanden moet laten zien.   

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup