Voetbalclubs ‘Vijfheerenlanden’ gaan samenwerken
Voetbalclubs ‘Vijfheerenlanden’ gaan samenwerken regio-voetbal.nl

Voetbalclubs ‘Vijfheerenlanden’ gaan samenwerken

3 feb 2017, 09:27 Nieuws 81 keer gelezen

REGIO VIJFHEERENLANDEN – De negen voetbalclubs* uit de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden gaan samenwerken in het ‘Vijfheerenlanden Voetbal Overleg’ (VVO). Donderdag 26 januari vond het eerste overleg plaats bij Brederodes in Vianen.

Aanleiding voor deze eerste bijeenkomst was een kennismaking in verband met de aanstaande gemeentelijke fusie. Vanwege de positieve uitkomsten van het eerste ‘VVO’ is besloten deze bijeenkomt eens per kwartaal te laten plaatsvinden.

Combi-elftallen
De besturen van de clubs bogen zich over de stand van zaken van de gemeentelijke fusie en de consequenties van de fusie voor de voetbalverenigingen. Ook werden andere mogelijkheden tot samenwerking besproken, zoals het samenwerken rond de nieuwe structuur in het pupillenvoetbal, mogelijke combinatie-elftallen in de jeugd, het rouleren van clubscheidsrechters en het opzetten van gezamenlijke inkoop.

Nuttig
HSSC’61-voorzitter Frank Lakerveld legt namens het overleg uit: “Als bestuursleden van voetbalclubs spreek je elkaar met name op zaterdagen. Dat is hartstikke leuk en vaak heel gezellig,  maar dan zijn de onderwerpen meestal beperkt tot de wedstrijd en voetbal in het algemeen. Je zit nagenoeg nooit met meerdere clubs tegelijk aan tafel om over algemenere zaken te spreken die ons als voetbalclubs allemaal aangaan. Tijdens deze bijeenkomst was dit nu eens wel het geval en dit bleek dit heel nuttig.”

* vv Ameide; vv Brederodes; Sc Everstein; vv HSSC’61; Leerdam Sport’55; vv Lekvogels; vv LRC Leerdam; Sv Meerkerk; Vv Vianen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app