Nieuw-Lekkerland moet op tellen gaan passen
Nieuw-Lekkerland moet op tellen gaan passen regio-voetbal.nl

Nieuw-Lekkerland moet op tellen gaan passen

2 feb, 15:15 Nieuws 6 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat komend weekend de eerste volledige speelronde na de winterstop kan worden afgewerkt. Voor Nieuw-Lekkerland, en de nodige andere regioclubs, zaak om -met het oog op de ranglijst- bij de les te zijn.

Derdedivisionist SteDoCo hangt tussen de middenmoot en de gevarenzone in. Thuiswinst op Jong FC Groningen kan zomaar een plek in het linkerrijtje opleveren.

Hoofdklasser Sliedrecht is niet goed uit de winterstop gekomen. Er zijn punten nodig, maar dat zal in de uitbeurt tegen Ajax niet meevallen.

Nieuw-Lekkerland staat nog maar net boven de rode streep. Een stuntje in Dordrecht zou dan ook welkom zijn. Oranje Wit zal daar niet aan willen meewerken en dus gaat Lekkerland naar verwachting een lastige middag tegemoet.

2 voor 12
In de westelijke 2e klasse is het alle hens aan dek voor Papendrecht. Strijen telt slechts drie punten, waardoor de thuisbeurt van komende zaterdag erg belangrijk is voor Papendrecht. Drie punten bijschrijven is een 'must'. Alblasserdam staat er als hekkensluiter nog beroerder voor. De wetenschap dat het 2 voor 12 is kan wellicht tegen Binnenmaas onvermoede krachten losmaken.

SV Meerkerk is op eigen veld nog ongeslagen. Mooie uitdaging om die status tegen koploper Delta Sports'95 te behouden. Hardinxveld heeft het moeilijk. De kans op herstel lijkt tegen Nivo Sparta niet zo groot. GJS-Roda Boys is een topper in 2F. Het zijn de nummers 2 en 3 die in Dalen tegen elkaar spelen.

Knock-out
Ook in 3C een topper: Wieldrecht-Drechtstreek. Om de spanning in deze klasse terug te brengen is Papendrechtse winst noodzakelijk. De Zwerver en VVAC hebben hele andere zorgen. De Kinderdijkers zullen de groenwitten graag hun definitieve knock-out bezorgen. Want bij een nieuwe nederlaag gaat het er voor VVAC wel heel erg somber uit zien. Anderzijds kan ook De Zwerver zich geen misstap veroorloven.

Streefkerk-HSSC'61 is een middenmootduel, overigens wel in de wetenschap dat beide ploegen nog de nodige punten moeten sprokkelen. De Alblas wil aan het einde van de rit graag de nacompetitie in en die doelstelling kom weer een stap dichterbij als van laagvlieger SC Everstein gewonnen wordt. Ameide won afgelopen zaterdag eindelijk weer eens, al was het op De Put weinig overtuigend. Of het lek echt boven is, zal tegen EBOH moeten blijken.

Passend vervolg
SVW imponeerde vorige week tegen Sleeuwijk. In en tegen Zuilichem mag een passend vervolg worden verwacht. Hekkensluiter Unitas deed eveneens van zich spreken. Als dat in en tegen Sleeuwijk weer lukt, zou dat een prestatie van formaat zijn.

Derby Lekvogels-Vianen
Lekvogels speelt in 4D de derby tegen Vianen. Gezien de stand op de ranglijst rekent Lexmond op winst. Arkel heeft wat goed te maken tegen buurman SVS'65. In de spannende titelrace kan Arkel zich geen nieuwe nederlaag veroorloven.

Groot-Ammers kwam in 4E uit niet langs SV Noordeloos. Wil de competitie voor de geelzwarten niet als een nachtkaars uit gaan, zal dat op eigen veld anders moeten. Peursum ontvangt koploper Willem II en Schelluinen gaat voor niks minder dan drie punten tegen GSC/ODS.

Herstel
Na de halve misstap van afgelopen zondag neemt zondagtweedeklasser Unitas het op tegen JEKA. Herstel moet mogelijk zijn, want JEKA bekleedt de voorlaatste positie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie