Logo regio-voetbal.nl
VVAC zal er tegen Ameide meteen moeten staan
VVAC zal er tegen Ameide meteen moeten staan (regio-voetbal.nl)

VVAC zal er tegen Ameide meteen moeten staan

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De kans op een volledig amateurprogramma lijkt komend weekend uiterst klein, maar als er geen afgelasting van de KNVB komt zal er in elk geval op kunstgras gevoetbald worden. Dan kan VVAC-Ameide dus doorgaan, in de wetenschap dat het voor VVAC vijf voor twaalf is.

Derdedivisionist SteDoCo treft in Quick Boys een roemruchte tegenstander. De Katwijkers hebben slechts één punt meer, dus wellicht dat er voor SteDoCo iets te halen valt. De overwinning op DVS'33 zal het zelfvertrouwen in Hoornaar in elk geval een boost hebben gegeven.

Voor Sliedrecht wordt het in de hoofdklasse A een moeilijk verhaal om uit de degradatiezone te komen. Een overwinning op Hoek zou helpen, maar de Zeeuwen vormen een geduchte tegenstander.

In 1C staat Nieuw-Lekkerland in de brede middenmoot, die aan de onderkant tegen de gevarenzone aan schuurt. Tegenstander op sportpark Excelsior is de verrassende debutant GRC 14, die twee punten meer heeft. Lekkerland kan dus een mooie slag slaan.

Heksentoer
In de westelijke 2e klasse was het voor Alblasserdam en Papendrecht bepaald geen eerste competitiehelft om over naar huis te schrijven. Hekkensluiter Alblasserdam ontvangt nummer 4 BVCB. Handhaving wordt een heksentoer voor de oranjewitten, maar een goede herstart zou in elk geval een aanzet geven. Papendrecht krijgt de uitbeurt bij Heerjansdam voor de kiezen. Een zware klus, want Heerjansdam zal ongetwijfeld de intentie hebben om koploper te blijven.

2F
SV Meerkerk haalt in 2F de punten vooral op eigen veld. Zaak om daar in en tegen Heukelum mee te breken, ook al om de ploeg van Marco Verbeek op afstand te houden. GJS zit in een sterke fase en kan dat tegen Brederodes,de prima debutant, laten zien. Voor Hardinxveld is het zaak in de uitmatch tegen Tricht een goed resultaat neer te zetten. Lukt dat niet, dan roept Hardinxveld de problemen over zich af.

3C
Derdeklasser VVAC zal in de tweede competitiehelft moeten knallen om uit de huidige benarde positie te komen. Tijd is er niet meer, dus de jonge ploeg van Ton Heijstek zal er tegen Ameide meteen moeten staan. Termei zou graag meedoen om promotie, maar de realiteit is dat Ameide na 8 oktober in competitieverband niet meer won. Genoeg ingedriënten dus voor een vermakelijke pot voetbal op De Put. Streefkerk kan VVAC, en natuurlijk allereerst zichzelf, een handje helpen door te winnen bij SC Everstein.

Drechtstreek-De Alblas mag als een topper worden aangemerkt. Beide ploegen zijn in de race voor de nacompetitietickets. De Zwerver kan de punten goed gebruiken, maar HSSC'61 zal de Kinderdijkers niet dichterbij willen laten komen. Ook op Het Plein zijn er dus aanzienlijke belangen.

3D
In 3D koestert SVW nog een stille hoop dat het alsnog kan gaan meestrijden om het kampioenschap. Dan mag zaterdag tegen runner-up Sleeuwijk geen fout worden gemaakt. Een mooi affiche dus op Molenburg. Unitas heeft andere zorgen. Degradatie dreigt, maar een goed resultaat tegen SSC'55 zou de burger in elk geval weer moed geven.

4D
ASV Arkel behoort in 4D tot de titelkandidaten. De herstart tegen Brakel mag geen problemen opleveren. Lekvogels staat er eveneens prima bij en moet in staat worden geacht de punten op te halen in en tegen Kerkwijk.

4E
In 4E is Groot-Ammers vooralsnog (te) wisselvallig gebleken. De geelzwarten kunnen zaterdag de tanden vastbijten in ONI, de nummer 2 van de ranglijst. SV Noordeloos ontvangt TSVV Merlijn en Schelluinen blijft in de promotierace als het weet te winnen van Dubbeldam. Peursum is vrij.

Unitas-zondag
Zondagtweedeklasser wil de druk er op houden bij koploper Rood Wit W. Dat lukt alleen als er gewonnen wordt van Uno Animo. Een mooie uitdaging dus voor de ploeg van Rick Adjei.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup