Logo regio-voetbal.nl
Wout van Gelder (Unitas) overleden
Wout van Gelder (Unitas) overleden (regio-voetbal.nl)

Wout van Gelder (Unitas) overleden

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Wout van Gelder, Lid van Verdienste bij vv Unitas, is dinsdag overleden. Hij is 67 jaar geworden.


Van Gelder was al 57 jaar lid van Unitas. In de jeugd heeft hij zowel bij de B- als bij de A-junioren het kampioenschap behaald.

Al op 17-jarige leeftijd speelde hij bij de senioren en op 27 oktober 1968 debuteerde Van Gelder tegen EBOH in Unitas 1. Vele sportieve hoogtepunten heeft hij met Unitas 1 meegemaakt. Hij bereikte met Unitas de nieuwe hoofdklasse en werd kampioen in 1971 en 1980.

In november 1975 speelde de hardwerkende verdediger zelfs mee met het Nederlands Amateurelftal tegen Frankrijk.

500e wedstrijd
Op 15 mei 1980 speelde hij zijn 500e wedstrijd in Unitas 1. In april 1983, tijdens de 85e verjaardag van de club, werd Wout van Gelder voor zijn vele sportieve prestaties dan ook benoemd tot Lid van Verdienste. In de herfst van zijn carrière speelde Van Gelder zijn wedstrijden in Unitas 2, waarbij hij een belangrijke steunpilaar voor het jeugdige elftal was. Nog later speelde hij met zijn ploeggenoten uit het eerste elftal van weleer en werd vele malen kampioen.

Voor vele Unitassers staat Wout van Gelder voor een tijdperk van grote sportieve successen, meldt het clubbestuur op de website. "In Wout van Gelder heeft Unitas een echte, trouwe Unitasser verloren. Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup