Logo regio-voetbal.nl

Brederodes wil meer draagvlak voor zondagvoetbal

  •   keer gelezen   Nieuws
Brederodes wil meer draagvlak voor zondagvoetbal
Brederodes wil meer draagvlak voor zondagvoetbal (regio-voetbal.nl)

VIANEN – De samenwerking tussen Brederodes en Michel Blokker is per direct beëindigd, zoals Regio-Voetbal onlangs al meldde. Het bestuur kiest ervoor om na de winterstop verder te gaan met een interim-trainer uit eigen gelederen. Diens belangrijkste taak wordt om het proces van afbouwen óf voortzetten van het eerste zondagelftal zo goed mogelijk te begeleiden.


Voorzitter Hans van Breukelen en vice-voorzitter Taki Anastassiadis hebben Blokker op de hoogte gesteld van de beslissing van het bestuur. “Michel is in onze ogen in deze situatie, die niemand had kunnen voorzien toen hij ruim een jaar geleden zijn contract tekende, niet de juiste man op de juiste plaats”, liet Van Breukelen weten.

“Los van zijn kwaliteiten als trainer hadden we het einde van het seizoen met Blokker waarschijnlijk niet gehaald. Als Brederodes het voetballen op zondag levensvatbaar wil houden, moeten we op een andere manier verder. We denken dat we, door het inzetten van clubmensen, meer draagvlak kunnen scheppen voor de toekomst. Mede door de successen van ons eerste zaterdagelftal wordt het zondagvoetbal door velen binnen de club niet meer gedragen. We zijn nu druk bezig met het invullen van de functie en dat zou best wel eens meer dan één persoon kunnen worden. Medio juni zien we wel of we verder gaan met een eerste elftal op zondag.”

“Ik heb weinig zin om hier op te reageren”, liet Michel Blokker optekenen. “Maar ik was zeer teleurgesteld, want ik ben nooit van plan ben geweest dit zinkende schip voortijdig te verlaten. In feite ben ik gewoon weggestuurd door Brederodes en dat is een vreemde ervaring voor iemand die al bijna dertig jaar trainer is. Maar reken er op dat ik keihard terugkom!”

Persoonlijkheid
Ahmed Sahraoui is een van de nieuwkomers bij Brederodes. De geroutineerde verdediger droeg al gauw de aanvoerdersband en is een van de leden van de spelersraad.

“De voorzitter heeft ons netjes verteld dat de club een andere weg in wil slaan omdat het seizoen tot dusverre niet verloopt zoals iedereen had gehoopt. Ik vind dat alle spelers toch eens goed in de spiegel moeten kijken en zich af moeten vragen of ze genoeg hun best hebben gedaan. We hebben een smalle selectie die links en rechts bij elkaar is geplukt. Door de tegenvallende resultaten zijn wat spelers afgehaakt, waardoor in toenemende mate een beroep moest worden gedaan op jeugdspelers. Ik snap de keuze van het bestuur om iemand uit de eigen club aan te stellen voor de trainingen en de coaching, want daardoor kunnen jeugdspelers wat makkelijk worden benaderd. Voor alles mag er echter niet naar trainer Blokker worden gewezen, want aan hem heeft het niet gelegen. Persoonlijk vind ik hem een uitstekende trainer en een échte persoonlijkheid. Na de feestdagen komen we weer bij elkaar en dan horen we wel wat ons te wachten staat. Overigens verwacht ik dat onze uitgedunde selectie bij elkaar blijft om het seizoen zo goed mogelijk af te maken.”

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup