Derby tegen Streefkerk laatste strohalm voor Groot-Ammers
Derby tegen Streefkerk laatste strohalm voor Groot-Ammers regio-voetbal.nl

Derby tegen Streefkerk laatste strohalm voor Groot-Ammers

10 mrt, 16:44 Nieuws 13 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Met nog acht wedstrijden te gaan neemt de spanning in het amateurvoetbal met de week toe. De beslissende fase is aangebroken. Zo wordt de derby tegen Streefkerk komende zaterdag één van de laatste strohalmen voor 3C-hekkensluiter Groot-Ammers.

Topklasser SteDoCo heeft de stijgende lijn te pakken en wij kijken er niet gek van op als die reeks wordt doorgetrokken tegen het puntgelijke Scheveningen. Een nieuwe overwinning zou de ploeg uit Hoornaar wat lucht geven met het oog op het resterende programma.

Sliedrecht is weer koploper in 1A en moet die status op eigen veld kunnen vasthouden tegen Roda'46. In 1C liggen de kaarten voor Nieuw-Lekkerland anders. De door blessures en schorsingen geplaagde Lekkerlanders mogen het gat met plek 11 niet kleiner laten worden, want in dat geval wordt het billen knijpen de komende weken. Een nederlaag bij nummer 3 Oude Maas moet dus eigenlijk worden voorkomen.

Lichtwedstrijd
2F-koploper SV Meerkerk speelt de streekontmoeting tegen Hardinxveld, dat onderin de punten hard nodig heeft. Ook al een duel met de nodige belangen dus. De Zwerver verraste vorige week positief tegen SC Amstelwijck, maar of dat ook tegen titelkandidaat Altena lukt? Dat zou een prestatie van formaat zijn. Alblasserdam is op eigen veld favoriet tegen datzelfde SC Amstelwijck. In Gorinchem wordt reikhalzend uitgekeken naar de derby GJS-Unitas, die pas om 19:00 uur begint. Een sfeerrijke lichtwedstrijd dus.

In de westelijke 2e klasse moet Papendrecht in staat worden geacht de negatieve reeks tegen CWO een halt toe te roepen.

Derby
In de 3e klasse zit de spanning vooral in het rechterrijtje, want dat Brederodes kampioen wordt, daar twijfelt niemand meer aan. Streefkerk - Groot-Ammers is een onvervalste derby tussen twee ploegen die de punten hard nodig hebben. Als de geelzwarten directe degradatie nog willen ontlopen, zal er gewonnen moeten worden op Streveland. Een zege kan wellicht de boost geven waar Ammers zo naar snakt. ASV Arkel zit in hetzelfde schuitje en moet proberen op het Termeise kunstgras een goed resultaat neer te zetten. Dat zal niet meevallen, want Ameide zal de zeperd van een week geleden tegen SC Everstein willen rechtzetten.

HSSC'61 en VVAC zullen elkaar op Het Plein naar verwachting niet veel ontlopen. Met een zege op Asperen zou Drechtstreek een pikstart (2-6) in de derde periode hebben. De Alblas kan de borst natmaken bij Wieldrecht, dat minimaal de derde plaats wil vasthouden om zeker te zijn van nacompetitievoetbal.

4C
In de kampioensstrijd in 4C mag Peursum op bezoek bij Lekvogels geen steek laten vallen. De kans dat SV Noordeloos koploper Haaften zal verrassen achten wij klein, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Dreunt de nederlaag tegen Haaften bij Schelluinen nog na? Dat is niet te hopen, want dan kan Schelluinen op het Spijkse kunstgras zomaar eens een zware dobber krijgen.

Unitas speelt zondag opnieuw thuis, ditmaal tegen JEKA. Als de Gorinchemse ploeg weer drie punten kan bijschrijven, lonkt een spannend einde van de competitie met volop promotiekansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Hardinxveld-doelman Sidney Batenburg kiest voor Alblasserdam 2 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdam-doelman Pieter Lerensveld naar Nieuw-Lekkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Alsnog vrijspraak voor Wieldrecht-middenvelder Robert Versteeg 15 uur geleden
Afbeelding
Floren Streefkerk (SV Meerkerk) nadert koploper Björn Paul (Vuren) in topscorerslijst 16 uur geleden
Afbeelding
Ronald den Ouden wordt assistent van Marco Verbeek bij Sliedrecht 16 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdammer Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen 21 mei, 07:54