Logo regio-voetbal.nl
Sil van Putten: 'Laat ons maar lekker de underdog zijn'
Sil van Putten: 'Laat ons maar lekker de underdog zijn' (regio-voetbal.nl)

Sil van Putten: 'Laat ons maar lekker de underdog zijn'

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – Na vijf jaar gaan Heukelum en LRC Leerdam op herhaling. Komende zaterdag staan de bijna-buren tegenover elkaar in de finale van de 19e editie van het Champions Cup zaalvoetbaltoernooi. Net als in 2010.


 “Vijf jaar geleden was mijn eerste jaar in de senioren. Toen verloren we met 5-2 van LRC”, herinnert matchwinner Sil van Putten zich direct na afloop van de gewonnen halve finale tegen SteDoCo. “Vanavond was het meer een steekspel dan dat er werd gevoetbald. Mijn doelpunt, drie minuten voor tijd, was een bewust puntertje. Die verdediger dekte volledig mijn rechterbeen af en dus moest ik wel met het puntje van mijn schoen de bal raken. En nu de finale. Ik heb LRC twee keer zien spelen, dat wordt andere koek.”

Appeltje, eitje
Vooraf had Van Putten (24) niet op een plaats in de finale gerekend. “En ook niet gehoopt. Bij de club dacht iedereen dat de poulefase ‘appeltje, eitje’ zou zijn. Een gevaarlijk uitgangspunt, want ook tegen ploegen als VVAC, Groot-Ammers en Haaften moet je het wel laten zien. In de kwartfinale tegen SVW lieten we ons na de snelle voorsprong in de tweede helft terugzakken en werd het nog even spannend.”

De behendige speler wil nog even niet aan zaterdagavond denken. “Eerst een lekker biertje drinken met Oud en Nieuw. Vervolgens een dag bijkomen, dat moet genoeg zijn voor een jonge god als ik; ha, ha. Natuurlijk is LRC favoriet, daar heb ik helemaal geen moeite mee. Laat ons maar lekker de underdog zijn. Een finale is altijd een wedstrijd op zich. We gaan er in ieder geval het beste van maken.”

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup