SteDoCo en Sliedrecht kunnen leven met uitschakeling | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
SteDoCo en Sliedrecht kunnen leven met uitschakeling
SteDoCo en Sliedrecht kunnen leven met uitschakeling (regio-voetbal.nl)

SteDoCo en Sliedrecht kunnen leven met uitschakeling

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – Sliedrecht kreeg in de halve finale van de Champions Cup tegen LRC Leerdam een stevige nederlaag te slikken. Met 7-2 verliet de eersteklasser met de staart tussen de benen het toernooi. Later op de avond moest SteDoCo in een spannende potj het onderspit delven tegen het toch wel verrassende Heukelum.


“Wij liepen niet goed mee en gaven onze tegenstander te veel ruimte”, bekende Sliedrecht-aanvoerder Luciano van Harlingen na afloop in de catacomben van de Gorcumse sporthal De Oosterbliek. “Ik moet ook eerlijk zeggen dat de wedstrijd tegen Unitas nog in onze benen zat. LRC was in dat opzicht wel in het voordeel. Zij speelden dinsdagavond de eerste wedstrijd, zonder verlenging en in mijn ogen tegen een relatief mindere tegenstander.  LRC was vanavond gewoon sneller en heeft verdiend gewonnen.”

Van Harlingen heeft het vizier alweer gericht op de herstart van de competitie. “We gaan eerst een dag of vijf op trainingskamp naar Marbella. Donderdag 7 januari stappen we op het vliegtuig. Dat heeft de club goed geregeld. Onze eerste wedstrijd na de winterstop is tegen Zuidvogels, die gaan we pakken.  Zeker te weten, die vijf punten voorsprong op de nummer 2 is een mooi gat en het kampioenschap mogen we niet meer weggeven.”

Afwachtend
“Jammer”, aldus de uitblinkende keeper Jan Boogerd van SteDoCo. “Het begin van de wedstrijd was rustig en speelden beide ploegen afwachtend. Na het doelpunt werd het meer een open wedstrijd. Heukelum bleek een stugge ploeg te zijn, waardoor wij te weinig creëerden. Zij wel. Heukelum kreeg de beste kansen en heeft dan ook terecht gewonnen. Na de 1-0 voorkwam ik de 2-0 en toen Dico de gelijkmaker binnen schoot, was het weer spannend.”

Boogerd, normaliter doelman van SteDoCo 3, kijkt terug op een paar mooie wedstrijden. “Vorig jaar was ik reservekeeper achter Robin Zonneveld Piek, maar die is geblesseerd. Ik mocht zijn plek innemen en dat ging goed. Maar ook als team, met jongens uit het derde en het tweede elftal, hebben we een knappe prestatie neergezet. Daar ben ik trots op. Alleen Pascal maakt zijn minuten in het eerste, de rest niet. “

Druk zetten
Van Delden zag dat er tegen Heukelum weinig eer te behalen viel. “Pas na de geweldige gelijkmaker van Dico zetten wij meer druk, misschien en achteraf hadden we dat eerder moeten doen. Want op een gegeven moment wist Heukelum het ook niet meer. Maar we moeten realistisch zijn. Vooraf hadden wij nooit gedacht dat we zover zouden komen. Het is mooi geweest, vooral die wedstrijd tegen GJS. Toch het leukst om te winnen van een club uit de stad. Bovendien zijn dit soort wedstrijden goed voor de conditie en dus een goede basis voor de rest van het seizoen.” 

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup