Logo regio-voetbal.nl
Mathijs de Groot (GJS): 'De kater is groot'
Mathijs de Groot (GJS): 'De kater is groot' (regio-voetbal.nl)

Mathijs de Groot (GJS): 'De kater is groot'

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – Bij de laatste vier ploegen van het Champions Cup-zaalvoetbaltoernooi bevindt zich geen enkele Gorcumse club. Uniek in de negentienjarige historie van de Champions Cup. In de kwartfinales moesten Unitas, SVW en GJS hun meerdere erkennen in resectievelijk Sliedrecht, Heukelum en SteDoCo.


“De kater is groot na deze vroege uitschakeling”, aldus GJS-doelman Mathijs de Groot. “Wij speelden een goed potje voetbal en lieten de bal ook lekker rondgaan. Op zoek naar openingen, maar in de hechte verdediging van SteDoCo hebben we die niet kunnen vinden. Onze tegenstander speelde zeer volwassen en zette ons goed vast.”

De prima keepende De Groot was tevreden over zijn voorhoede. “Aanvallend waren we met Quincy Bartens en Louis Damen heel sterk, maar achterin vielen te veel gaten. Ook in de sudden death kregen we kansen. Maar na de golden goal van SteDoCo, was het lange tijd stil in de kleedkamer.”

Geen centje pijn
Dat was het ongetwijfeld ook bij stadgenoot Unitas. Want de roodbroeken gingen ook in de extra tijd onderuit. Sliedrechtenaar Johan Versluis was met een venijnig schot in de korte hoek scherprechter. “De vooraf bedachte tactiek werkte in eerste instantie goed. We pakten Sliedrecht op de middenlijn op en zaten er direct bovenop. Met als resultaat een 2-0 voorsprong. Op dat moment geen centje pijn, we controleerden de wedstrijd. De aansluittreffer net voor rust was jammer”, analyseerde Unitas-coach Marco Viveen daags na de uitschakeling.

“De tweede helft zouden we behoudend spelen en afwachten op de ruimte die zou komen. Die kwam ook, maar we misten in die fase van de wedstrijd de kansen. Op een gegeven moment raakte de energie op. Wij kregen geen vat meer op Sliedrecht en de uiteindelijke 2-3 achterstand was op dat moment dan ook terecht.”

De Gorcumers kwam nog terug tot 3-3, maar moesten uiteindelijk buigen voor de Baggerdorpers. “De gelukkigste heeft gewonnen. Afgelopen nacht kon ik de slaap niet gemakkelijk vatten en heb ik de wedstrijd nog een keer voorbij zien komen. Toch ben trots op onze jonge ploeg. Mijn spelers zijn gegroeid in het toernooi en dat biedt kansen voor volgend jaar”, aldus Viveen.

Eerder op de avond verloor een ietwat gehavend SVW, dat een tweetal spelers moest missen, in de reguliere tijd met 4-2 van een  fris spelend Heukelum. 

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup