Bart Koomans: 'We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Bart Koomans: 'We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht'
Bart Koomans: 'We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht' (regio-voetbal.nl)

Bart Koomans: 'We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht'

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – In een uitverkochte sporthal De Oosterbliek werden dinsdagavond de kwartfinales van de Proxsys Champions Cup gespeeld. De Gorcumse ploegen GJS, Unitas en SVW vonden hun Waterloo. Het Alblasserwaardse VVAC verliet met opgeheven hoofd het toernooi, na een nipte 5-4 nederlaag tegen topfavoriet LRC Leerdam.


“Jammer”, was de eerste reactie van de Ottolandse aanvoerder Bart Koomans. “De teleurstelling overheerst zo kort na de wedstrijd. Maar dit is wel een prachtig einde van een geweldig toernooi. We zouden gaan genieten en onze huid zo duur mogelijk verkopen. Nou, dat is gelukt. Net als een paar jaar geleden, toen we in de poulefase tegen LRC terugkwamen van een 6-2 achterstand naar 6-6.”

Koomans en consorten pakten in de eerste helft tot twee keer toe brutaal een voorsprong. Na de helftwisseling deden de Leerdammers er een schepje bovenop en liepen uit naar een ruime 5-2 voorsprong. “Ik had in de eerste helft de 3-1 op de schoen. Ik raakte de bal vol, maar mijn schot ging een kleine 20 centimeter keihard over. Balen”, aldus ploeggenoot Tom den Besten. “Die nummer 9 (Mounir el Quazizi – TS) is een kanjer. Hij kan zowel links als rechts schieten en als hij voor je staat, weet je niet wat hij doet.”

Laatste restje kracht
Dat wist een paar uur later SteDoCo-aanvoerder Dico de Jong wel. Met de moed der wanhoop gooide de Hoornaarse nummer 4 zijn laatste restje kracht in de strijd. Succesvol, want in de sudden death schoot - of was het glijden - de tegenwoordig voor SteDoCo 3 uitkomende De Jong zijn ploeg voorbij GJS.

“Ik moet eerlijk zeggen dat GJS vanavond de betere ploeg was. Zij hebben meer voetballend vermogen en wij gokten voorin op Pascal van Delden en Fabian van Horssen”, genoot De Jong na afloop van alle aandacht. “Maar misschien speelden wij wat slimmer en meer volwassen.”

Over de kansen in de halve finale tegen Heukelum durft de Hoornaarse routinier niets te zeggen. “Daar heb ik eigenlijk niet over nagedacht. Sliedrecht, LRC en Unitas waren bij mij vooraf favoriet. Unitas ligt er uit en LRC en Sliedrecht spelen tegen elkaar. Ik denk dat uit die laatste twee ploegen wel de winnaar zal komen. Maar als wij nog twee van deze avonden kunnen voetballen…”

Finale
Iets verderop was zijn maatje Fabian van Horssen, die aan het eind van dit voetbalseizoen SteDoCo gaat verlaten, niet minder blij. “Van tevoren ben je nooit kansloos, ook niet tegen een ploeg met echte zaalvoetballers zoals GJS. Zeker niet als je het achterin dicht kan houden en dat deden we. Alleen die 2-2, waar ik zelf ook niet goed stond, gaven we weg. Met dezelfde tactiek zijn er tegen Heukelum, ook een  aanvallend ingesteld team,  kansen om de finale te halen.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup