Logo regio-voetbal.nl
Edward Sijahailatua nieuwe trainer van Sleeuwijk
Edward Sijahailatua nieuwe trainer van Sleeuwijk (regio-voetbal.nl)

Edward Sijahailatua nieuwe trainer van Sleeuwijk

  •   keer gelezen   Nieuws

SLEEUWIJK - Derdeklasser Sleeuwijk heeft in trainer Edward Sijahailatua een opvolger gevonden voor Philip den Haan. De nieuwe oefenmeester komt over van FC Dordrecht <19. Eerder was de 44-jarige Veenendaler assistent-trainer bij LRC Leerdam en jeugdtrainer bij MEC’07 alsmede DOVO.


Als voetballer begon hij bij Leerdam Sport. Vanaf zijn twaalfde tot zijn 21e was hij Feyenoorder en vervolgens droeg hij de kleuren van NAC, RKC Waalwijk, Helmond Sport en Dordrecht’90. Als amateur speelde hij voor DOVO, GVVV, Lunteren en De Panter.

Niet onbekend
“De club Sleeuwijk is voor mij geen onbekende”, steekt Edward Sijahailatua van wal. “Ik ken Berdi Viveen nog uit mijn tijd bij Feyenoord. We hebben altijd contact gehouden en ik kan zeggen dat we vrienden zijn. Ook ken ik leider Co van Iersel goed. Ik heb jaren terug wel eens gekscherend gezegd: als ik uitgevoetbald ben, word ik trainer van Sleeuwijk. Toen ik hoorde dat Den Haan weg ging dacht ik: laat ik eens reageren.”

Edward Sijahailatua karakteriseert zijn nieuwe werkgever als een warme club, waar opleiden ook belangrijk is. “En waar ook het credo is: gewoon blijven. Daar houd ik ook wel van.””

Details
De Veenendaler snapt dat de club best hogerop wil. “Sleeuwijk timmert de laatste jaren goed aan de weg. Maar iedereen wil hogerop. Het moet echter wel kunnen. Maar het is een mooie uitdaging.”

Edward Sijahailatua is een trainer die van tactiek houdt en van teamgeest, zegt hij. “En ik kijk ook naar de details. Ik hou van opbouwen van een team.  Een team zijn, vind ik heel belangrijk.” 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup