Logo regio-voetbal.nl
Vianen twee jaar in zee met Jeroen Brouwer
Vianen twee jaar in zee met Jeroen Brouwer (regio-voetbal.nl)

Vianen twee jaar in zee met Jeroen Brouwer

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN – Voetbalvereniging Vianen heeft zijn gedroomde hoofdtrainer. Donderdagavond tekende Jeroen Brouwer voor twee jaar bij de tricolores.


De eerste contacten met de 45-jarige Brouwer zijn jaren geleden al gelegd. De Hagesteiner, bij SC Everstein actief als jeugdtrainer, wilde echter eerst zijn diploma TC 3 op zak hebben voor hij met senioren aan de slag wilde gaan. Vorig jaar is hij daar voor geslaagd.

Constructie
Vianen werd na het afgelopen seizoen geconfronteerd met een leegloop en bedacht een constructie met Sander Beniest als trainer/speler. De competitie was nog maar net begonnen toen dat niet bleek te werken. Training en coaching zijn toen opgepakt door Martijn Heerkens, sinds jaar en dag bestuurslid van Vianen, terwijl voorzitter De Wit zich opwierp als elftalleider en in voorkomende gevallen zelfs als speler.

“Als je wilt bouwen aan een nieuwe spelersgroep -we streven naar een A-selectie van achttien spelers- moet je die wél iets te bieden hebben. En dat begint met een trainer,” verwoordde voorzitter Stefan de Wit de visie van het bestuur. “Brouwer heeft nog steeds een uitstekende naam als voetballer van Vianen en Everstein. Hoewel hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer gaat beginnen, was hij onze gedroomde kandidaat.”

Onmisbare schakel
Jeroen Brouwer voetbalde tot en met de B1 voor Brederodes en stopte daarna een hele poos. Na nog een anoniem seizoen in het tweede zaterdagelftal van Brederodes stapte hij in 1991 over naar Vianen, waar hij een onmisbare schakel werd in een elftal met talentvolle jonge spelers die het ene succes aan het andere regen. Vanuit de onderafdeling, in 1995 bekroond met het landskampioenschap, stoomde het elftal bijna door naar de eerste klasse.

Na dertien seizoen en zestig doelpunten verkaste Brouwer naar SC Everstein, waar hij nog zes seizoen in het eerste heeft gevoetbald. Hij was bijna 40 jaar toen hij lager ging spelen. Hij was toen al actief als jeugdtrainer van Everstein, waar hij nu de A1 onder zijn hoede heeft.

Polsen
“Zonder voorbij te gaan aan de jongens die in het eerste voetballen, hebben we nu een half jaar tijd om links en rechts spelers te polsen om volgend seizoen bij Vianen te komen voetballen”, zei Brouwer, die aangenaam is verrast door het feit dat Vianen hem als de aangewezen persoon ziet om mee te bouwen aan de sportieve toekomst.

Peter Verbeek

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup