Logo regio-voetbal.nl
Kozakken Boys wint kort geding en bekert tegen AZ
Kozakken Boys wint kort geding en bekert tegen AZ (regio-voetbal.nl)

Kozakken Boys wint kort geding en bekert tegen AZ

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft het aangespannen kort geding tegen de KNVB gewonnen. De rechter deed vrijdagmiddag uitspraak.

De uitspraak betekent dat de Werkendamse topklasser tóch door is naar de 1/8-finales van het KNVB-bekertoernooi. Kozakken Boys speelt hierin op woensdag 16 december thuis tegen eredivisionist AZ. Een sportieve én financiële meevaller. Nooit eerder haalde Kozakken Boys de vierde ronde van de KNVB-beker.

In de vorige ronde tegen HBS viel Madjer Lukoki in, hoewel hij aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond. De KNVB nam dit zwaar op en nam Kozakken Boys, ondanks de 1-2 overwinning in Den Haag, uit het toernooi. Die beslissing is nu door de rechter teruggedraaid, hoe dan ook -niet voor het eerst- een gevoelige uitspraak voor de voetbalbond.

Motivering van de rechtbank: 'Wedstrijd HBS - Kozakken Boys is ongeldig verklaard en Kozakken Boys is aangemerkt als verliezer, omdat volgens de KNVB een niet speelgerechtigde speler heeft deelgenomen. De rechter oordeelt dat het niet vermelden van een speler op het wedstrijdformulier redelijkerwijs niet tot de conclusie kan leiden dat hij niet speelgerechtigd was. Dat leidt er vervolgens toe dat voldoende aannemelijk is geworden dat de bodemrechter tot het oordeel zal komen dat de KNVB de wedstrijd ten onrechte ongeldig heeft verklaard. De rechter schorst het besluit van de KNVB van 18 november 2015, waarbij de gespeelde wedstrijd HBS - Kozakken Boys ongeldig is verklaard en waarbij is bepaald dat Kozakken Boys deze wedstrijd heeft verloren en beveelt de KNVB om Kozakken Boys toe te laten tot de Bekercompetitie 2015/2016'.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup