Logo regio-voetbal.nl
De Zwerver moet laten zien dat het dreun verwerkt heeft
De Zwerver moet laten zien dat het dreun verwerkt heeft (regio-voetbal.nl)

De Zwerver moet laten zien dat het dreun verwerkt heeft

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - De Zwerver heeft amper tijd om zich te herstellen van de knock-out die Tricht afgelopen zaterdag uitdeelde (9-0). De aangeslagen Kinderdijkse ploeg moet er meteen weer staan, want op Sinterklaaszaterdag komt mededegradatitiekandidaat Unitas naar De Schans.

De Zwerver was in Tricht helemaal de weg kwijt en liep zelfs even, uit irritatie over de arbitrage, van het veld. Zaterdag is Unitas, waar het ook al onrustig is, de tegenstander. Unitas won dit seizoen nog niet en De Zwerver zal dat graag zo willen houden. SV Meerkerk is in dezelfde klasse (2F) aan een knappe serie bezig en staat inmiddels op een gedeelde derde plaats. Op 't Hoog volgt zaterdag een serieuze krachtmeting, want het puntgelijke GJS komt op bezoek. Zowel bij De Zwerver-Unitas als bij SV Meerkerk-GJS zal @RVoetbal aanwezig zijn.

Alblasserdam lonkt naar de koppositie, al blijft handhaving nog altijd de doelstelling. Als ook gewonnen wordt van hekkensluiter Leerdam Sport'55 moet dat doel maar eens worden bijgesteld.

Niet uitzichtloos
Voor SteDoCo is de situatie in de Topklasse nog niet uitzichtloos, maar dan moeten er wel weer punten gepakt gaan worden. Tegen mede-debutant DVS'33 liggen er mogelijkheden, zou je mogen veronderstellen.

Eersteklasser Sliedrecht neemt het nieuwe kunstgras(hoofd)veld in gebruik met een topper, want uitgerekend nummer 2 DFS komt naar De Lockhorst. Een nieuwe overwinning zorgt ervoor dat koploper Sliedrecht in een zetel komt te zitten.

In 1C heeft Nieuw-Lekkerland de afgelopen weken wat terrein prijsgegeven. Herstel bij Oranje Wit zal nog niet zo eenvoudig zijn, want de Dordtenaren hebben slechts één punt minder dan de groenwitten.

Verschuivingen
Tweedeklasser Papendrecht verdedigt de derde plaats bij Binnenmaas, dat vierde staat en dus de aanval zal willen inzetten.

Van de onderste vijf ploegen in de 3e klasse C spelen er vier tegen elkaar en dus zijn er verschuivingen te verwachten. Het kan zomaar zijn dat het verschil tussen middenmoot en degradatiezone zaterdagmiddag nóg kleiner geworden is. Streefkerk en Groot-Ammers zullen alles op alles moeten zetten om te winnen van respectievelijk Focus'07 en Asperen. Arkel gaat naar buurman Heukelum, waar het niet makkelijk zal zijn een goed resultaat weg te halen.

Ameide wil de goede flow hervinden tegen streekgenoot VVAC. Op basis van de onderlinge resultaten vorig seizoen en het thuisvoordeel is Termei favoriet, maar de Ottolanders zullen willen laten zien dat de zege op Streefkerk geen toevalstreffer is geweest. De Alblas is in vorm en gaat voor drie punten bij SC Everstein, terwijl HSSC'61 de top-5 kan binnendringen door een goed resultaat bij Drechtstreek neer te zetten.

Must
Vierdeklasser Schelluinen wil de druk op koploper Haaften houden door een overwinning op hekkensluiter Raptim. Peursum moet kunnen afrekenen met TEC, Lekvogels krijgt een dobber aan MVV'58 en SVS'65 en SV Noordeloos lijken elkaar in kracht niet veel te ontlopen.

Zondagtweedeklasser Unitas mag geen steken meer laten vallen als het dit seizoen een rol van betekenis wil spelen. Winst op nummer voorlaatst Dubbeldam is zondag een 'must' op Molenvliet.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup