Logo regio-voetbal.nl
De punten zijn hard nodig in Leerdam en omstreken
De punten zijn hard nodig in Leerdam en omstreken (regio-voetbal.nl)

De punten zijn hard nodig in Leerdam en omstreken

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam zijn opvallend veel ploegen al in serieuze degradatieproblemen. LRC Leerdam, WNC en Leerdam Sport hebben de rode lantaarn op hun sportpark staan. Ook ASH, Asperen en Beesd staan er niet echt goed voor.


Om niet met een zware kater de winterstop in te gaan, zal LRC nog een keer moeten winnen. Daarvoor heeft het nog twee kansen, te beginnen met komende zaterdag. Dan komt het DOVO van trainer Hans Kraaij junior op bezoek. 

Ook WNC verkeert in de 1e klasse A in de problemen, getuige de stevige laatste plaats. Iedere wedstrijd is momenteel lastig voor de Waardenburgers, dus ook de uitbeurt bij Woudenberg.

Op stoom
Tricht is in 2F inmiddels volledig op stoom. Na de 9-0 oorwassing tegen De Zwerver wacht komend weekend een uitdagende krachtmeting. De mannen van trainer Marco Verbeek gaan op bezoek bij koploper Almkerk. Leerdam Sport’55 staat er een stuk minder florissant voor. Wat heet, de Leerdammers pakten dit seizoen pas twee punten en staan onderaan. De eerste helft tegen Almkerk afgelopen zaterdag gaf weliswaar hoop, maar het bezoek aan het sterke Alblasserdam gaat een pittige kluif worden. Trainer Danny Zinhagel zal het moeten doen zonder het geschorste verdedigingsduo Mark Steenbeek en Wouter Jetses.

Lucht
In de 3e klasse C krijgt Heukelum bezoek van Arkel. Een blik op de ranglijst zegt dat Heukelum favoriet is, maar Arkel verraste afgelopen weekend door van Everstein te winnen. Die laatste ploeg zal zich dus moeten zien te revancheren, wat tegen De Alblas, dat in prima vorm verkeert, niet makkelijk wordt. HSSC’61 draait als debutant lekker mee. De ploeg bezet een keurige zesde plek en kan bij winst op Drechtstreek zelfs de top-5 binnen dringen. Onderin speelt Asperen een belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Groot-Ammers. Winst geeft de mannen van Richard Smaal weer wat meer lucht.

In 3D kan ASH dat ook wel gebruiken. De ploeg is inmiddels ver weggezakt en ieder puntje is welkom. Een gelijkspel bij Sparta’30 zou in dat licht ook al een prima prestatie zijn.

Wisselvallig
Haaften is de trotse koploper van de 4e klasse C. Het bezoek van streekgenoot Vuren mag normaal gesproken geen problemen opleveren. Vuren is dit seizoen wat wisselvallig, maar kan dus ook zomaar positief verrassen. Herovina heeft het dit seizoen lastig tegen defensieve ploegen en moet dus hopen dat Kerkwijk de boel niet op slot gooit. SVS’65 ontvangt mede-middenmoter SV Noordeloos. Op het eigen Spijkse kunstgras moet een driepunter mogelijk zijn. MVV’58 zal moeten winnen om aansluiting te houden met de kopgroep, maar Lekvogels mag zeker niet onderschat worden.

Degradatiekraker
Op zondag staat Rhelico nog altijd in de top-5 van de 4e klasse F en dat is nog altijd verrassend. Na het teleurstellende gelijkspel bij OSC’45 speelt de equipe van Ferry van de Wal nu tegen RKTVC. De Tielenaren hebben één punt meer dan Rhelico. Het bezoek van Beesd aan Buren is een regelrechte degradatiekraker. Buren is namelijk de enige ploeg die onder Beesd op de ranglijst bivakkeert.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup