Logo regio-voetbal.nl
SC Everstein leidt bestuurders zelf op
SC Everstein leidt bestuurders zelf op (regio-voetbal.nl)

SC Everstein leidt bestuurders zelf op

  •   keer gelezen   Nieuws

EVERDINGEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van SC Everstein is niet alleen stilgestaan bij de uitbreiding van het bestuur, maar ook bij de zelf ontwikkelde cursus Bestuurders in Opleiding.


Na de vorige ALV bestond het bestuur van Everstein uit nog maar drie personen, waarvan er twee aan hun laatste jaar begonnen. Omdat men er tijdig in is geslaagd vijf nieuwe mensen te vinden die mee willen bouwen aan de toekomst van de club, hebben die allemaal een flinke periode meegedraaid en waren ze volledig ingewerkt op het moment dat algemeen bestuurslid Loek Vroomans en penningmeester Gerrit de Leeuw werden uitgeluid.

Jeugdopleiding
Onder leiding van voorzitter Ron van Zal is het bestuur aan de slag gegaan met zaken als het verbeteren van de jeugdopleiding, een realisatieplan met betrekking tot respect, het meer betrekken van sponsors bij Everstein en het opzetten van een beleidsplan tot 2025.

Met het oog op de toekomst van SC Everstein heeft Vroomans de cursus Bestuurders in Opleiding (BIO) opgezet. Doel daarvan is om jonge leden kennis te laten maken met de facetten van het professioneel besturen van een club. Rogier Kers, Robbie de Roos en Jurre van Oosten hebben deze cursus gevolgd. Die is verzorgd door Vroomans, bestuursleden en professionele leden, en bestond uit vijf thema-avonden met aandacht voor maatschappelijke verantwoording, financiën, bedrijfsvoering, verandering en leiderschap.

Het drietal, dat zich bezighoudt met het beleidsplan 2025, ambieert voorlopig geen bestuursfunctie. Uit handen van Van Zal ontvingen ze een certificaat. Zowel Sportraad Vianen, de KNVB alsmede diverse regionale clubs hebben interesse getoond voor dit initiatief. In januari start Everstein een nieuwe cursus (maximaal vijf kandidaten) waarvoor zich tot dusverre drie leden van het vrouwenteam voor hebben aangemeld.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup