Logo regio-voetbal.nl
Altena maakt vol vertrouwen opwachting in tweede klasse
Altena maakt vol vertrouwen opwachting in tweede klasse (regio-voetbal.nl)

Altena maakt vol vertrouwen opwachting in tweede klasse

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUWENDIJK – Slechts één seizoen bivakkeerde Altena in de derde klasse. Na een nek aan nek race met Schoonhoven herstelde Altena weer de hiërarchie en mogen de Nieuwendijkers zich weer tweedeklasser noemen. “Gelukkig zijn we na één jaar weer terug. Het was een jaar geleden een onnodige degradatie, maar we hebben er van geleerd. We zijn er sterker door geworden”, zegt Hans den Haan, de 31-jarige middenvelder.


Den Haan, in het dagelijks leven assistent-accountmanager bij de Rabobank, denkt dat zijn club met vertrouwen de tweede klasse binnen is gestapt. “Dat hebben we wel meegenomen”, lacht hij. Hij weet natuurlijk dat het de ‘nieuwe omgeving’ iets anders is dan de derde klasse. “De tweede klasse is een sterke en mooie klasse. Toch verwacht ik dat we een plaatsje in de middenmoot moeten kunnen pakken. Als iedereen fit blijft moet dat lukken. We hebben een mooi en leuk ploegje.”

Jammer
Vergeleken met vorig seizoen moet Altena het  natuurlijk wel zonder keeper Ferdi Kwetters (naar Roda Boys) en de balvaste Marvin Blom (naar Raamsdonk) doen. “Dat is jammer. Die zullen we missen. Maar er staan nieuwkomers tegenover. Ik vind het goed dat er wat jongens terug zijn gekomen. En ik zie in Dennis van Munster een beweeglijke en snelle spits die we goed kunnen gebruiken. Ik had ook nog gehoopt dat onze oud-ploeggenoot Kenneth Hoeke (nu Wilhelmina’26) terug was gekomen.”

Nieuw leven
Dat ‘ploegje’ krijgt in de winterstop waarschijnlijk nog een extra versterking in de persoon van Arjan van Vuuren, die via SteDoCo bij Roda Boys belandde maar vanwege studie stopte. “Hij wil zijn carrière aan de ‘Rijksweg’ weer nieuw leven inblazen. Arjan hoopt dan weer bij ons aan te sluiten.”

Bij de spelers van Altena doet het nog wel pijn dat trainer Harry Biemans moest vertrekken. Maar Richard van Gils, de nieuwe trainer, is een goede opvolger. Den Haan: “Van Gils is ook sociaal en gezellig.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup