Logo regio-voetbal.nl
Sven Bleijenberg ruilt skipiste in voor voetbalveld
Sven Bleijenberg ruilt skipiste in voor voetbalveld (regio-voetbal.nl)

Sven Bleijenberg ruilt skipiste in voor voetbalveld

  •   keer gelezen   Nieuws

WIJK EN AALBURG – Sven Bleijenberg (21) stond met zijn vijftiende al in het eerste van NOAD’32. Hij  geldt nog steeds als een talent. Door de functies van skileraar en kitesurfinstructeur belandde echter het voetbalspel vier jaar lang op het tweede plan.

Vorig seizoen speelde hij maar een handvol wedstrijden in de hoofdmacht. Daar is nu verandering in gekomen. Bleijenberg gaat vanaf heden vol voor ‘voetbal’. Tijdens de voorbije bekerwedstrijden was hij weer nadrukkelijk aanwezig met als hoogtepunt twee goals tegen buurman Wilhelmina’26. ”Ik heb een andere baan. Ik ga echt nu alleen voor het voetballen.”


Topfit
Vorig seizoen redde NOAD’32 net het vege lijf. “Veel blessures en pech waren de oorzaak. Maar nu hebben we een grotere selectie en iedereen is topfit. We kunnen eindelijk compleet aantreden.”

Door het slechte resultaat van vorig seizoen denkt de buitenwereld dat NOAD’32 in 3D flink aan de bak moet. Sven Bleijenberg is optimistisch. “Ik denk dat we niet naar degradatie hoeven te kijken. In de bekerwedstrijden hebben we getoond beter te spelen dan vorig seizoen. We trainen er ook hard voor. Dat is natuurlijk nodig met al die mooie derby’s in het verschiet.”

Sven Bleijenberg, die het vooral van zijn snelheid moet hebben, is de zoon van oud eerste elftalspeler Jan Bleijenberg. “Maar pa was wat agressiever”, grapt Sven. “En had veel werklust. Van dat laatste moet ik het ook wel hebben. Op dat vlak lijken we wel op elkaar.” 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup