Fusieproces Beesd-Rhelico morsdood
Fusieproces Beesd-Rhelico morsdood regio-voetbal.nl

Fusieproces Beesd-Rhelico morsdood

23 mei, 10:50 Nieuws 36 keer gelezen

RUMPT/BEESD • Beesd en Rhelico werken niet meer samen aan de totstandkoming van één voetbalvereniging.

Dat is de uitkomst van een ledenvergadering die vrijdagavond bij Rhelico plaatsvond. Ongeveer honderd leden riepen het Rhelico-bestuur op om vast te houden aan aanvullende voorwaarden voor de fusie. Beesd had Rhelico dezelfde dag een ultimatum gesteld om de voorwaarden juist los te laten.

Grootste voorwaarde was de eis van Rhelico dat de gemeente Geldermalsen honderd procent garant moest staan. De vereniging uit Rumpt hield ook vast aan een goede ontsluiting van locatie Molenzicht in Beesd en de komst van een vijfde (kunstgras)veld. Werd hier niet aan voldaan, dan zou Rhelico op locatie Boutenstein blijven spelen.

Beesd noemde de voorwaarden “onmogelijk”, ook omdat ze al zwart op wit in een fusieonderzoeksrapport van bureau Kybys waren genoemd. Daarom verdacht Beesd Rhelico ervan helemaal niet warm te lopen voor een verhuizing naar Molenzicht.

Einde jeugdsamenwerking
Het mislukken van de fusie betekent dat Beesd vanaf volgende week gaat werken aan plannen om de eigen huisvesting op Molenzicht op te knappen met een vernieuwbouw van de accommodatie en de aanleg van een kunstgrasveld. De samenwerking tussen de jeugdteams van beide verenigingen komt te vervallen.

Volgens Beesd-voorzitter Maarten van der Hulst is dat een onherroepelijk gevolg van de geklapte fusiebesprekingen. Rhelico-voorzitter Leo van Rijnsbergen vindt het kwalijk dat Beesd de jeugdsamenwerking in verband brengt met de pogingen om te komen tot één club. “Ze zijn niet onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Adempauze
Van Rijnsbergen over de bespreking van vrijdagavond: “Het ultimatum van Beesd is rauw op ons dak gevallen. De heldere uitkomst is dat onze leden niet verder willen met het fusieproces, en wie ben ik om tegen de wens van de leden in te gaan?”

De Rhelico-voorzitter pleit voor een adempauze. “Laten we een pas op de plaats maken de fusie even parkeren, maar wel verdergaan met de jeugdsamenwerking.”

Dat is volgens Van der Hulst te laat. “Bij ons was het gevoel: het is nu of nooit. Je kunt blijven trekken, sleuren maar de rek is eruit, er vallen mensen af. Beesd gaat zelfstandig verder.”

Feiten verdraaien
Van der Hulst erkent dat het vertrouwen volledig is weggevallen. Rhelico betichtte afgelopen week Beesd ervan Rhelico-leden te ronselen, waarop Beesd zei dat enkel de ouders van jeugdleden werden geïnformeerd over de fusie-ontwikkelingen.

Van Rijnsbergen: “Van der Hulst verdraait alles.” Van der Hulst: “Van Rijnsbergen is degene die alles verdraait. Hij moet bij zichzelf te rade gaan. Eerst zeggen dat je je aan het rapport conformeert en vervolgens aanvullende voorwaarden stellen, is geen zuivere gang van zaken.”

André van der Vlerk

Fusieproces Beesd-Rhelico morsdood
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie