Van Willigen: 'Eerst alles rustig laten bezinken' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Van Willigen: 'Eerst alles rustig laten bezinken'
Van Willigen: 'Eerst alles rustig laten bezinken' (regio-voetbal.nl)

Van Willigen: 'Eerst alles rustig laten bezinken'

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM – "Een incident, niet meer dan dat", zegt PCC-voorzitter Kees van Willigen over het tumult dat ontstond na afloop van de kwartfinale tussen SVW en LRC Leerdam. Aanleiding was de golden goal van de Leerdammers, die volgens velen nooit goedgekeurd had mogen worden.

De voetballiefhebbers op de volgepakte tribunes in de Gorcumse Oosterbliek genoten met volle teugen van de kwartfinales in de Proxsys Champions Cup. De eerste drie potjes waren meer spannend dan goed. Het toetje van de avond was de afsluiting met SVW en LRC Leerdam.


Met alles er op en er aan, in alle opzichten. De Gorcumse streepies namen een vroege 2-0 voorsprong, maar moesten die op slag van rust inleveren. Na de helftwisseling werd er nog twee keer gescoord, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Een omstreden golden goal van LRC in de sudden death bracht de beslissing. Enkele spelers van SVW (SVW heeft het op de eigen website over 'onverkwikkelijke taferelen') waren het niet eens met de arbitrage en gingen verhaal halen. En toen enkele supporters zich ook met de scheidsrechterlijke beslissingen gingen bemoeien, waren de rapen even gaar in Gorinchem Oost.

Emotie
“Een incident, niet meer dan dat”, verzacht PCC-voorzitter Kees van Willigen daags na het onrustige einde van de laatste kwartfinale. “We hebben gemerkt dat zo’n golden goal wel heel veel emotie teweeg brengt. Misschien is vijf minuten verlengen en desnoods nog eens vijf minuten verlengen een betere oplossing.  Voetbal is emotie. Sommige mensen hadden hun boosheid en verdriet niet onder controle. Maar zonder zon geen regen.”

Spijt
De toernooiorganisatie beraadt zich op dit moment over een eventuele straf. “We zijn inmiddels oud en volwassen genoeg om zo’n beslissing niet op de toernooiavond te nemen. Voor een wijs besluit moet je eerst alles rustig laten bezinken. Overigens is voor ons heel belangrijk dat de scheidsrechter heeft verklaard zich geen moment bedreigd te hebben gevoeld. Verder hebben de betrokken spelers en ook de vereniging SVW spijt betoond. Er is gesproken met LRC en ook met de arbitrage. De situatie was weer snel bekoeld.”

Uitverkocht
Over de arbitrage gesproken. Er is via social media regelmatig kritiek op de scheidsrechterlijke beslissingen, weet ook Van Willigen. “Onze arbiters fluiten volgens de regels van de KNVB en nog redelijk streng. In echte zaalvoetbalwedstrijden gaat het er harder aan toe. Op Twitter en Facebook lees ik veel meningen. Ook over Kozakken Boys, SteDoCo en GJS. Laat het maar gebeuren, iedereen is met het toernooi bezig. En dat blijkt ook wel uit de kaartverkoop. De komende twee avonden zijn uitverkocht. De verkoop via E-ticket was een groot succes. Aan de kassa maakten wij ons enigszins zorgen, maar uiteindelijk blijkt zo’n 35 tot 40% van de kaarten via internet aan de man te zijn gebracht. Dat was even wennen voor ons.”

Theo Sprong 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup