Mank: 'Spijtig dat het zo heeft moeten lopen' | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

Mank: 'Spijtig dat het zo heeft moeten lopen'

  •   keer gelezen   Nieuws
Mank: 'Spijtig dat het zo heeft moeten lopen'
Mank: 'Spijtig dat het zo heeft moeten lopen' (regio-voetbal.nl)

KINDERDIJK - Richard Mank is niet langer hoofdtrainer van De Zwerver. Het bestuur van de zaterdagtweedeklasser uit Kinderdijk zette hem maandagavond op non-actief. Het zou ontbreken aan ‘chemie’ tussen Mank en de spelersgroep.


“Toen ik een mailtje ontving met de uitnodiging om te komen praten, wist ik wel hoe laat het was”, vertelt Mank. “Dat soort dingen kunnen gebeuren, al moet ik er even aan wennen omdat het voor mij de eerste keer in achttien seizoenen is dat ik mijn werk niet kan afmaken. Wat ik er van vind? Jammer. Van mij had dit niet gehoeven. Ik had ook zeker niet het idee dat het was uitgewerkt tussen de spelersgroep en mijn persoon. In die zin verrast de boodschap van het bestuur me wél.”

Sterke signalen
Arjan van Gemeren, bij De Zwerver normaal gesproken actief als jeugdvoorzitter maar vanwege de absentie van clubpreses Tiede van Bockel tijdelijk de spreekbuis van de Kinderdijkse voetbalvereniging, zegt dat de clubleiding zich bij het op non-actief stellen van Mank heeft laten leiden door sterke signalen vanuit de spelersgroep.

“De geluiden waren zodanig krachtig dat we niet konden doen alsof er niets aan de hand was. Na uitvoerig overleg hebben we deze maatregel moeten nemen. Met een vervelend gevoel, want het is nooit leuk om tussentijds afscheid te moeten nemen van een trainer. Nee, dat de resultaten tegenvielen is niet meegewogen. Daar kan Richard Mank niets aan doen. De spelers moeten op dat vlak ook bij zichzelf te rade gaan. Dat Mank zegt dat hij verrast is over geluiden als dat de chemie was uitgewerkt, is voor zijn rekening, en dat bedoel ik zeker niet negatief. Hij heeft het kennelijk niet zo gevoeld. Dat kan, maar wij hebben de signalen wél doorgekregen en moesten een besluit nemen.”

Geen kwaad woord
“Geen kwaad woord over De Zwerver, hoor”, zegt Richard Mank. “Men heeft me keurig behandeld en ook de afwikkeling van dit tussentijdse afscheid verloopt  volgens het boekje. Het is alleen spijtig dat het zo heeft moeten lopen. Dat wel.”

Invulling vacature
Over de tijdelijke invulling van de nu ontstane trainersvacature is het besuur van De Zwerver in beraad. Meest logische oplossing lijkt het naar voren schuiven van assistent-trainer Edward Knook.

“Dat zou een optie kunnen zijn”, reageert Arjan van Gemeren. “Begin januari maken we bekend hoe we het gaan aanpakken.”

Zeker is in ieder geval dat Jan Verveer – onlangs aangetrokken als trainer voor seizoen 2015-2016 – de kar niet zal gaan trekken de komende maanden. “We willen dat hij zich volledig kan focussen op het nieuwe seizoen”, aldus Van Gemeren.

Jan Timmer

 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup