Eerste vijf kwartfinalisten PCC bekend | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Eerste vijf kwartfinalisten PCC bekend
Eerste vijf kwartfinalisten PCC bekend (regio-voetbal.nl)

Eerste vijf kwartfinalisten PCC bekend

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM - Op Supersaturday werden de eerste vijf kwartfinalisten van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup bekend: Unitas, Hardinxveld, Sliedrecht, LRC Leerdam en Leerdam Sport'55. Maandagavond zullen ook -zo goed als zeker- SVW, Arkel en GJS zich bij de laatste acht scharen.

Unitas, Hardinxveld en Sliedrecht zijn winnaar van hun poule geworden, Leerdam Sport'55 en LRC Leerdam worden (minimaal) sowieso de twee beste nummers 2. Arkel en SVW zullen ook poulewinnaar worden, GJS gaat door als het van Raptim wint. Overigens ging zaterdag bij geen enkele wedstrijd het bordje 'uitverkocht' op de deur.

Arkel – GDC 5-1
Arkel kreeg een goede mogelijkheid om een gigantische stap naar de kwartfinales te zetten. GDC, dat een teleurstellend puntje pakte tegen ASH, moest daarvoor opzij worden gezet. En daar gingen de mannen uit Arkel dan ook vol voor. Remie Schuurman zorgde voor de eerste gevaren en bovendien voor de eerste treffer. Erg lang kon de thuisploeg op papier daar niet van genieten, want nauwelijks een minuut later schoof de Genderen Dongen Combinatie de gelijkmaker in leeg doel binnen.


Dat zou achteraf tevens het laatste wapenfeit van de geelblauwen blijken. Arkel schroefde het tempo nog voor rust op en liep uit naar 3-1. Ook na rust kwam de koploper van groep E niet meer in gevaar. Bij een Extran voor elk schot op de paal had Arkel na rust een prima gevulde koelkast bij elkaar gespeeld, want het was het aluminium dat een ruimere marge in de weg stond. Ondanks dat wist Arkel nog wel uit te lopen. Jeffrey Scheffers en Jaber El Mousati brachten de eindstand op 5-1. Daarmee is er een grote stap gezet naar de groepswinst.

Arkel: Remie Schuurman (2x), Joey van Assendorp, Jeffrey Scheffers en Jaber El Mousati
GDC: Benjamin Vos

ASH – VVAC 4-5
Met het verlies van Arkel in het achterhoofd was het voor VVAC zaak om met fikse cijfers te winnen van ASH. De ploeg uit Hellouw had echter al tegen GDC laten zien dat er geen cadeaus gegeven zouden worden dit toernooi. En dat ondervond ook VVAC aan den lijve. De mannen in het groen kwamen wel tot twee keer toe op voorsprong, maar het was Danny Bijl die zowel de 1-1 als de 2-2 voor zijn ploeg noteerde.

Toch leek VVAC de wedstrijd vlak na rust op slot te gooien door de 2-3 ruststand uit te bouwen naar 2-5 door twee weergaloze goals van Khalid Bendami. ASH legde zich daar echter niet bij neer en toonde veerkracht. Hellouws topscorer, Danny Bijl, zorgde met zijn derde voor de 3-5 en daar bleef het niet bij. Vlak voor tijd werd de definitieve aansluiting gevonden. Helaas voor ASH was er geen tijd meer om er ook nog een puntje uit te slepen. VVAC pakt daarmee de punten, ASH de complimenten.

ASH: Danny Bijl (3x) en Jan Donker
VVAC: Khalid Bendami (3x), Lars Coerts en Sebastian de Wit

SVS’65 – sv Meerkerk 4-7
Twee ploegen zonder punten. Om niet te degraderen moest er dus door beide teams gewonnen worden. Zoals we weten is dat helaas niet mogelijk en dus ging De Oosterbliek er eens goed voor zitten. De beloofde spanning bleef echter achterwege. Sv Meerkerk toonde zich de sterkere van de twee teams en stond met rust al op 1-4 voorsprong.

Ondanks de massale Spijkse steun op de tribunes wist de ploeg ook na rust geen potten te breken. Ook een rode kaart voor Stephan Debouillé hielp niet echt mee. Hij ontnam de Meerkerkse spits een vrijwel zeker doelpunt en werd daardoor uit het veld gestuurd. Youri van Blanken benutte vervolgens de strafschop waarmee het doek definitief viel voor Spijk. Van Blanken was aan Meerkerkse zijde de uitblinker met vier doelpunten. Het scorebord eindigde op 4-7 waarmee Meerkerk haar eerste punten pakte. SVS’65 moet in de laatste wedstrijd tegen Altena vol aan de bak om degradatie en uitsluiting voor volgend jaar te voorkomen.

SVS’65: Maikel van Schaften, Eigen Doelpunt Meerkerk, Brian Bot en Bennie Boeijink
Sv Meerkerk: Youri van Blanken (4x), Sander Slomp (2x) en Jaimy Kooijman

Altena – SVW 3-10
Altena tegen SVW, respectievelijk de nummers een en twee van poule F. De koppositie en een half been in de kwartfinale stonden dus op het spel. En daar was SVW zich het meest van bewust. Mergim Shala onderscheidde zich al vroeg in de wedstrijd met twee treffers. Desalniettemin is alles mogelijk in zaalvoetbal weten we inmiddels en dus was het Julian Geelhoedt die namens Altena de spanning terug bracht in de wedstrijd: 1-2.

Die 1-2 leek ook de ruststand te gaan worden, maar de Gorcumers wisten nog na de ‘koek koek’ tweemaal het net te vinden waar de 1-4 en tevens het slot op de wedstrijd het resultaat van waren.

Dat slot werd ook na rust niet meer geopend door de ploeg uit Nieuwendijk en het was SVW dat de doelpuntenmachine roestvrij maakte en op volle toeren liet lopen. Na de 1-8 bracht Altena-speler Luuk Molenschot zijn doelpuntentotaal nog wel op vijf, maar dat was vooral een persoonlijk succes. Het slotakkoord was namelijk voor de streepjes. Het was Mergim Shala die niet alleen drie punten van zijn team mocht bijschrijven, maar ook zijn eigen naam bovenaan de topscorerslijst mocht bewonderen. Met zijn derde van de wedstrijd bepaalde hij de eindstand op 3-10. Naast de koppositie en de drie punten krijgt SVW ook de primeur van dubbele cijfers op haar naam. En dat moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijd tegen Meerkerk.

Altena: Luuk Molenschot (2x) en Julian Geelhoedt
SVW: Mergim Shala (3x), Rida Assaban (2x), Masoed Bidar, Michael Kooijman, John Wijnbelt en Nacer El Mousati

Raptim – SV Noordeloos 2-5
Waar het de laatste wedstrijd was voor SV Noordeloos, was het pas de tweede voor Raptim. Noordeloos verloor al twee keer vrij kansloos van GJS en Leerdam Sport. Raptim verloor ook van laatstgenoemde, maar treedt maandag nog aan tegen GJS. 

Raptim kwam wel met 1-0 voor, maar liet die voorsprong  nog voor rust glippen. Mark Maasland zorgde voor zowel de 1-1 als de 1-2 voor Noordeloos. Lange tijd leek het een gelijkopgaande strijd waarbij een winnaar niet zo 1,2,3 te voorspellen was. Toch was het Noordeloos dat het achterste van de tanden liet zien. Bij een 2-3 stand was het bovendien de keeper van Raptim die met rood van het veld werd gestuurd, waardoor Noordeloos het iets makkelijker werd gemaakt om de voorsprong te verdedigen. Het doelgebied was kleiner dan de doelman dacht en de rode kaart voor hands was dan ook meer dan terecht.

In de man-meer-situatie voor SV Noordeloos werd er niet gescoord, wat Raptim nog enige hoop bood op een resultaat. Die hoop werd in het vervolg echter aan flarden geschoten door de mannen in het groenzwart. Tweemaal belandde de bal in het Gorcumse netje waarmee 2-5 de eindstand was. Noordeloos doet daarmee goede zaken om degradatie te voorkomen. Raptim zal maandag alle zeilen bij moeten zetten om ook volgend jaar bij de Champions Cup aanwezig te zijn.

Raptim: Soufian Benouda en Abdul Bagdadi
SV Noordeloos: Mark Maasland (3x), Dirk Jan Kooijman en Meindert de Jong

GJS – Leerdam Sport 1-1
De eerste van de twee onderonsjes tussen Gorinchem en Leerdam deze zaterdag ging tussen GJS en Leerdam Sport'55. Niet alleen een strijd tussen Gorinchem en Leerdam, maar tevens een strijd om de groepswinst. Leerdam Sport had immers al twee overwinningen op zak en ook GJS sloot de eerste wedstrijd winnend af. Een Leerdamse winst zorgde voor een definitieve groepswinnaar. Bij een Gorcumse winst zou GJS ook maandag nog minimaal een puntje moeten pakken tegen Raptim in verband met een veel beter doelsaldo van Leerdam Sport.

Ondanks de stempel ‘kraker’ begon Leerdam Sport toch licht favoriet aan de wedstrijd. Dat niet alle voorspellingen altijd uitkomen, bewees GJS al gauw. Leerdam Sport liet de Gorcumers voetballen en dat deden de Gorkumse Jonge Spartanen dan ook uitstekend. Waar de Leerdammers steeds op doelman Mathijs de Groot stuitten, was het aan de andere kant wel raak. Ynzo Calor schoof de bal uit de draai in het hoekje. 1-0.

Het was het moment dat Leerdam Sport langzaam maar zeker de overhand nam en vol de jacht op de gelijkmaker opende. Zonder succes. Vlak voor rust wisten ze nog wel de paal te raken, maar helaas voor de Leerdammers worden die niet op het scorebord bij gehouden. De thee werd dus gedronken met 1-0.
En die 1-0 zou langer op het scorebord staan dan Leerdam Sport lief was. De Leerdammers gingen massaal in de aanval, maar hadden grote moeite met de Gorcumse muur die GJS in elkaar had geknutseld. GJS beperkte zich dan ook tot enkele speldenprikjes.

De gelijkmaker, die lange tijd in de lucht hing, kwam pas op het scorebord na een gele kaart voor GJS. Met een man meer vond Leerdam Sport eindelijk het gaatje. Akram Chentouf was de gelukkige. In het vervolg vonden beide ploegen het wel prima. Leerdam Sport was met zeven punten en een uitstekend doelsaldo met deze stand de vermoedelijke groepswinnaar en ook GJS, dat wel met een puntje kon leven, ging niet meer op zoek naar het doel. Het overspelen kwam de spelers nog wel op een klein fluitconcertje te staan, maar daar zullen beide ploegen maling aan hebben. 

GJS: Ynzo Calor
Leerdam Sport: Akram Chentouf

Unitas – LRC 2-2
En daar was meteen de tweede ontmoeting tussen Gorinchem en Leerdam. Ditmaal waren het Unitas en LRC die voor een kraker moesten zorgen. Met twee overwinningen voor beide ploegen zou de winnaar van deze pot zich sowieso in de kwartfinale mogen melden. Met een gelijkspelletje zouden beide ploegen vermoedelijk de kwartfinales mogen betreden.

Een akkoordje leek er echter niet te komen. Zowel Unitas als LRC ging vol voor de winst en zocht de aanval. Het waren de roodbroeken die als eerste doel troffen. Zeki Laaiti opende de score na drie minuten. Wat volgde was een spannende wedstrijd op het scherp van de snede. Het doelpunt van Laaiti was bovendien het eerste tegendoelpunt dat LRC incasseerde.

Paal en lat stonden beide ploegen een aantal keren in de weg waarmee de 1-0 lange tijd het scorebord sierde. Topscorer van het toernooi, Hicham Farhou, bracht dat scorebord in de allerlaatste minuut nog in beweging. Hij schoot namens Unitas de tweede binnen waarmee hij zijn totaal op zeven doelpunten bracht. Daarmee bracht Unitas met een 2-0 stand de rust door op rozen.

Dat rozen ook een beperkte levensduur hebben, bleek wel na rust. LRC kreeg al een aantal opgelegde kansen op de aansluitingstreffer. Unitas-doelman Joost Verberk en het aluminium achter hem brachten meerdere malen redding voor Unitas. Wie ook regelmatig redding bracht, was LRC-doelman Giordano van der Pol. De Leerdamse goalie was regelmatig rond de middenlijn te vinden en dat kwam hem bijna duur te staan. Hij pareerde een inzet van Hicham Farhou echter fabuleus, wat hem een groot applaus opleverde.

Mede door die redding bleef LRC in de wedstrijd. Sterker nog, LRC bleef niet alleen in de wedstrijd, maar kwam zelfs terug. Aanvoerder Guido Luiten noteerde de 2-1 op prachtige wijze, alvorens Samet Sukus zelfs de 2-2 binnen schoot. Met deze stand maakten beide teams een goede kans om door te gaan. Unitas sowieso als groepswinnaar en LRC als beste nummer twee.

De slotfase was dan ook een kopie van de wedstrijd ervoor. De Leerdamse verdediging tikte het balletje over en weer wachtend op het laatste fluitsignaal. Wederom was het publiek er niet blij mee, maar de ploegen des te meer.

Unitas: Zeki Laaiti en Hicham Farhou
LRC: Guido Luiten en Samet Sukus

Groot Ammers – Herovina 2-1
Groot Ammers en Herovina maakten zich op voor een wedstrijd ter voorkoming van degradatie. Beide ploegen waren vooraf puntloos en speelden daarmee om volgend jaar weer terug te mogen komen. In een niet al te boeiend duel was het Groot Ammers dat de eerste stap daar toe zette. Kevin Korrel bracht halverwege de eerste helft zijn ploeg op een voorsprong.

De voornaam Kevin zou uiteindelijk drie keer op het scoreformulier terecht komen. Helaas voor Herovina was het de Kevin van Groot Ammers die het duel in het voordeel van zijn ploeg besliste. Twee minuten voor tijd zorgde hij er persoonlijk voor dat Groot Ammers ook volgend jaar weer in De Oosterbliek te bewonderen is. Herovina zal dan van de tribune toe moeten kijken. De ploeg uit Herwijnen werd puntloos laatste en zal pas weer in 2016 in de voorloting te vinden zijn.

Groot Ammers: Kevin Korrel (2x)
Herovina: Kevin Steenbruggen

Woudrichem – Heukelum 2-8
Het was erop of eronder voor Woudrichem. Bij verlies zouden de ‘vissekoppen’ een jaar lang uitgesloten zijn van de Champions Cup en dus was men bij Woudrichem gebrand op de drie punten. En dat betaalde zich al snel uit. Niek Viveen schoof de brilstand al binnen de minuut van het scorebord af. 1-0.

Heukelum ging op zoek naar een antwoord en daarmee de 1-1. Die liet op zich wachten tot negen minuten voor rust. Said Yaouane rondde een uitstekend uitgespeelde aanval af. En die 1-1 was tevens een kantelpunt in de wedstrijd. Bij Woudrichem waren ze ineens het voetballen verleerd en Heukelum walste over de hekkensluiter van poule B heen. Binnen een tijdsbestek van vijftig seconden liep Heukelum uit naar 1-5.

Dat Heukelum niet afhankelijk is van een bepaalde speler bleek wel uit het feit dat alle vijf de doelpunten door een verschillende speler werd gescoord. En na rust voegde ook een zesde zich in dat rijtje. Lars van Honk noteerde de 1-6 en het publiek leek getrakteerd te gaan worden op een walk-over van Heukelumse makelij. De dubbele cijfers bleven buiten bereik, maar met de 2-8 eindstand bestond er geen twijfel meer over welke ploeg het toernooi volgend jaar buiten de lijnen moet meemaken: Woudrichem.

Woudrichem: Niek Viveen en Dennis Baks
Heukelum: Said Yaouane, Sil van Putten (2x), Ferry Meijdam, Benjamin Meijdam, Otto de Leeuw, Lars van Honk

Hardinxveld – SteDoCo 7-4
De laatste wedstrijd van poule B werd gespeeld door Hardinxveld en SteDoCo. Als SteDoCo zou winnen met slechts een doelpuntje verschil, zou Heukelum de lachende derde zijn. Maar als SteDoCo met meer dan een doelpunt verschil zou winnen, was het weer SteDoCo dat door zou gaan naar de kwartfinale. Ondanks de kerstvakantie werd het wiskundig brein dus nog behoorlijk aan het werk gezet in poule B.

De hoop van Heukelum en SteDoCo werd na zeven minuten flink vergroot door een fabuleuze goal van Fabian van Horssen. Met een halve omhaal noteerde hij alweer zijn zesde van het toernooi. Hardinxveld toonde echter nog voor rust aan waarom zij de voorgaande twee wedstrijden winnend hadden afgesloten. Samir Amanzada en Dennis van Es wisten het netje te vinden. 2-1 was daardoor de ruststand.

Na rust maakte Hardinxveld een einde aan al het rekenwerk. Binnen drie minuten liepen de mannen uit Hardinxveld uit naar een ruime 5-1 voorsprong. SteDoCo wist nog wel een aantal keer het net te vinden, maar ook Hardinxveld deed dat en dus eindigde groep B met een 7-4 winst voor Hardinxveld. Die ploeg treedt dinsdag aan tegen de winnaar van poule E, waar Arkel de beste papieren heeft. 

Hardinxveld: Robin de Kok (3x), Dennis van Es (2x), Samir Amanzada en Erik Blokland
SteDoCo: Fabian van Horssen (3x) en Cirian Gaastra

Sliedrecht – GRC 14 7-6
De lange voetbalzaterdag werd afgesloten door de vier teams van poule C. Uiteraard verspreid over twee wedstrijden. Sliedrecht, GRC 14 en Sleeuwijk maakten in die poule alle drie nog kans. 

Maar spannend was het allesbehalve. De eerste helft was prima te gebruiken als slaapmutsje. We wilden de eerste helft al bijna op papier af doen met 0-0, maar precies op dat moment begonnen de doelpunten te vallen als rijpe appelen. De gebroeders Van den Oever namen de doelpunten van GRC 14 voor een groot deel voor hun rekening. Luciano van Harlingen deed dat op zijn beurt voor Sliedrecht en bracht zijn totaal op tien doelpunten.

Na rust was het stuivertje wisselen geblazen. Alle voorsprongen verdwenen als sneeuw voor de zon aan beide kanten. Al was dat met het winterse weer niet geheel opvallend te noemen. Sliedrecht zag eerst een 5-3 voorsprong veranderen in een 5-6 achterstand, maar vervolgens was het weer GRC 14 dat de 5-6 voorsprong zag verdwijnen in een 6-6 gelijke stand. Bij die 6-6 leek het te blijven. Een gelijke stand waar Sleeuwijk het meest gelukkig bij zou zijn.

Sliedrecht gooide op het allerlaatste moment nog roet in het Sleeuwijkse eten. En bovendien in dat van GRC 14. Dennis Wanrooij waagde nog een allerlaatste poging. En met succes. De keeper van GRC 14 had geen slechter moment uit kunnen kiezen om de fout in te gaan. De bal rolde onder hem door het netje in: 7-6.

Sliedrecht: Luciano van Harlingen (4x), Dennis Wanrooij (2x) en Dennis Verhoef
GRC 14: Michael van den Oever (3x), Wesley van den Oever (2x) en Ricky Vroon

Sleeuwijk – Kozakken Boys 4-5
Kozakken Boys, dat al was uitgeschakeld en er volgend jaar niet bij zal zijn, had enkel nog de sportieve plicht om voor te spelen. Een plicht die Sleeuwijk niet graag opgevolgd zag worden. Sleeuwijk had immers per se drie punten nodig om door te stomen naar de kwartfinale.

Het spektakel van de zaterdag leek in eerdere groepen al verbruikt te zijn, want zowel Sleeuwijk als Kozakken Boys wist niet echt een enorm topniveau te halen. Sleeuwijk kwam wel op voorsprong, maar na een Sleeuwijkse gele kaart wist Kozakken Boys nog voor rust de 1-1 te noteren. Dat was bovendien de ruststand. Schietgebedjes in de hoop voor een enorm spektakel na rust werden nog gedaan. En die schietgebedjes werden gedeeltelijk verhoord. Zowel Sleeuwijk als Kozakken Boys maakte er een leuke wedstrijd van. De Werkendamse Kerst was echter afgelopen en Kozakken Boys was dan ook niet van plan om de kwartfinale cadeau te doen. De 2-4 voorsprong voor de Boys leek dan ook een definitieve streep door de Sleeuwijkse rekening.

Niets bleek minder waar. Josbert Wemmenhove gaf de eigen aansluitingstreffer van Kozakken Boys een vervolg door ook de 4-4 binnen te knallen. Genoeg was dat nog niet. En dus nam bij Sleeuwijk de spanning toe. Bij de keeper wellicht iets te veel, want hij verzorgde de laatste assist van de avond door de bal zo in de voeten van de Werkendamse spits te rollen: 4-5 was daarmee de eindstand. Een eindstand waarbij Sliedrecht de slingers uit mochten. Die zien we terug in de kwartfinale tegen hoogstwaarschijnlijk Leerdam Sport, de winnaar van groep D.

Sleeuwijk: Josbert Wemmenhove (2x), Ruben Siland en Eigen Doelpunt
Kozakken Boys: Youri Huyzer (2x), Stefan de Keijzer (2x) en Jesse van Oord

(Videoreportage Unitas-LRC en GJS-Leerdam Sport volgt nog)