SteDoCo uit Alblasserwaardtoernooi <23 gezet | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
SteDoCo uit Alblasserwaardtoernooi <23 gezet
SteDoCo uit Alblasserwaardtoernooi <23 gezet (regio-voetbal.nl)

SteDoCo uit Alblasserwaardtoernooi <23 gezet

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD – De organisatie van het AB Midden Nederland Alblasserwaardtoernooi <23 jaar heeft SteDoCo per direct uitgesloten voor de resterende wedstrijden. En ook voor de volgende editie is het Hoornaarse elftal onder de 23 niet welkom. Oorzaak van deze stevige straf is het feit dat SteDoCo, zonder berichtgeving, niet is komen opdagen voor de opnieuw vastgestelde uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Meerkerk.


“Waar is het misgegaan?”, vraagt SteDoCo-bestuurslid Jan den Hartog, tot voor kort contactpersoon voor dit toernooi, zich af. “Vanaf eind oktober ben ik dat niet meer. Echter gelet op mijn nauwe betrokkenheid ben ik de woordvoerder voor deze strafzaak.”

Den Hartog legt desgevraagd uit: “Door personele problemen kan SteDoCo op maandagavond geen elftal op de been brengen. Wij hebben in eerste instantie verzocht te voetballen op een andere avond, maar dat bleek bij sv Meerkerk technisch niet haalbaar. Vervolgens hebben wij gevraagd uit te wijken naar het voorjaar. Hieraan wilde de organisatie niet meewerken, die de wedstrijd weer op maandagavond vaststelde. Omdat wij reeds eerder duidelijk hadden aangegeven niet op deze avond te kunnen spelen, vond ik het niet nodig opnieuw een afmelding te sturen.”

Normen en waarden
“Laat ik voorop stellen dat dit niet de wil is van de organisatie”, aldus toernooiwoordvoerder Bas Rikkers, tevens lid van de strafcommissie. “De clubs hebben voor aanvang van de competitie gevraagd om een strengere naleving van de toernooiregels. Ook over het opnieuw vaststellen van niet gespeelde wedstrijden zijn duidelijke afspraken gemaakt: binnen veertien dagen na de afgelasting spelen. Dat hebben wij gedaan, maar SteDoCo reageerde niet. Het zonder reactie wegblijven van SteDoCo vinden wij niet passen binnen de vooraf afgesproken normen en waarden. Een telefoontje of mailtje was voldoende geweest. Dan was de wedstrijd op papier afgehandeld, een nederlaag voor SteDoCo en zes punten in mindering.”

Rikkers cs heeft de straf overigens, na een boze brief van SteDoCo, gehalveerd. “Twee seizoenen uitsluiting vonden wij bij nader inzien te veel.”

“Maar voor SteDoCo is de strafmaat nog te zwaar”, aldus Den Hartog. “Dat we voor de rest van het toernooi worden uitgesloten hadden we niet verwacht, maar kunnen we accepteren. Ik begrijp ook de druk vanuit de andere clubs. Maar om jonge spelers tot september 2016 uit te sluiten, gaat in onze ogen erg ver en dus maken we ook tegen de verlaagde straf bezwaar.”

Theo Sprong

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup