Selectie nieuwe fusieclub BZC’14  begint vorm te krijgen
Selectie nieuwe fusieclub BZC’14 begint vorm te krijgen regio-voetbal.nl

Selectie nieuwe fusieclub BZC’14 begint vorm te krijgen

26 mrt, 14:26 Nieuws Spelerscarrousel 109 keer gelezen

BRAKEL/ZUILICHEM – De contouren van de A-selectie die volgend seizoen het vlaggenschip van BZC’14 gaat vormen, worden langzaam maar zeker zichtbaar.

Tot dusver is het bekend dat acht voormalige selectiespelers stoppen, vertrekken of in een lager elftal gaan acteren. Vanuit Brakel vertrekt Andor van Andel naar tweedeklasser Roda Boys. Ook Tim van Kollenburg zal niet de kleuren van de ploeg van trainer Hans de Jong gaan verdedigen. Hij verkast naar Kerkwijk.

Bij Zuilichem heeft Ronnie van Engelenburg aangegeven te willen stoppen met voetballen. Gijsbert van Tongerlo, Dennis van Steenbergen, Gerwin van Heusden en Carlo van Heusden spelen volgend seizoen in een lager elftal, terwijl Rob Bouman terugkeert naar Roda Boys, waar hij eveneens in een lager elftal wil gaan spelen.

De spelers die tot nu toe hebben aangegeven om wél te willen gaan strijden om een plaats in de A-selectie van de nieuwe fusieclub zijn: Christian van der Zalm, Jesse van Dalen, Joey van Horssen, Thomas Oomen, Arjan van der Werken, Ton Drost, Rens Drost, Jarno Kraaij, Arjan van der Linden, John van Balen, Sten Pijlman, Thijs Garstman, Nick de Jong,  Jasper Gouda Quint, Max Vervoorn, Jasper de Haan, Max van Zanten, Peter van Daalen, Erik van Dalen, Dawid Palicki, Maurits van Heusden, Mitchell van der Leij, Bert van Dalen en Marno van Heusden.

Smaakmakers
Van onder andere Zuilichem-smaakmakers Michel en Patrick Kooyman is nog niet bekend wat hun beslissing omtrent volgend seizoen wordt.

Ook is het nog afwachten of het vlaggenschip van de fusieclub in de derde of in de vierde klasse zal starten. BZC’14 stroomt dan namelijk in op het niveau waarop de hoogst spelende club uitkomt.

Brakel is immers lijstaanvoerder in de vierde klasse D en is door de winst van de eerste periodetitel al verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Ook Zuilichem, dat afgelopen zaterdag nog een pijnlijk verlies leed tegen MVV’58, koestert promotie-aspiraties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie