Logo regio-voetbal.nl

Wat voetballers graag doen in hun vrije tijd

  •   keer gelezen   Nieuws

[ingezonden mededeling]


Bron: Wikimedia, Anish Morarji, CC BY 2.0

Voetballers zijn publieke figuren en staan altijd in het nieuws, ook wanneer ze op vakantie zijn of geen wedstrijd hebben. Sommigen voetballers, zoals Petr Cech, Gerard Piqué en Clint Dempsey, tonen zelfs gericht hun hobby's aan hun fans.

De variëteit aan hobby’s is groot en de meest opvallende hobby's van nu nog spelende voetballers of van gepensioneerde voetballers gaan van drummen tot de pokertafel. Hieronder noemen we een aantal van de tophobby's van goede atleten.

Petr Cech, drummen
Cech, die vier jaar lang keeper van Arsenal was, is nog altijd een bovengemiddeld goede speler, ook al is hij 36 jaar oud. Deze ervaren keeper uit de Tsjechische Republiek heeft zijn nalatenschap in de Engelse Premier League al geconsolideerd en begint nu naam te maken in een heel andere ‘league’.

Cech heeft namelijk zijn eigen YouTube-kanaal waarop hij verschillende covers op de drums plaatst. Zijn passie voor drummen stamt al uit de tijd dat de Tsjechische doelman voor Chelsea speelde.

"Ik ben gek op muziek, het biedt me ontspanning. Nadat ik drums begon te oefenen, ontdekte ik dat alles nog leuker kon zijn. Het is allemaal erg ontspannend en ik ben er dol op, Nirvana en Foo Fighters zijn twee van mijn favoriete bands ", aldus Cech in een interview met het YouTube-kanaal van Arsenal.

Op zijn eigen YouTube-kanaal heeft de keeper covers gespeeld van The Script, Stereophonics, Linkin Park, System of a Down, Rihanna, U2 en verschillende anderen.

Gerard Piqué, poker
Piqué, een van de beste verdedigers in de geschiedenis van voetbalclub Barcelona, speelt al zijn hele carrière bij de Catalaanse club en heeft een ontegenzeggelijke reputatie in Camp Nou. Daarnaast begint zijn carrière als ondernemer flink van de grond te komen en houdt hij ervan om te pokeren in zijn vrije tijd.

Piqué is een vaak te spotten bij toernooien zoals de European Poker Tour (EPT), een van de beste kampioenschappen van Europa. De Spaanse speler won zijn eerste grote carrièreprijs in 2011 tijdens een ronde van deze EPT.

"Op het veld weet je nooit wat er gaat gebeuren, dat is bij poker hetzelfde. Je kunt je eigen strategie hebben en weten hoe je gaat spelen, maar je weet nooit wat voor kaarten je krijgt en je moet je dus aanpassen aan elke situatie", zegt Piqué tegen PokerStars.

[{"fid":"61613","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":false,"field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":false,"field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup