Logo regio-voetbal.nl

Derby op Souburgh gaat niet alleen om de eer

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Kijkend naar de stand op de ranglijst gaat de Souburgh-derby De Alblas-Alblasserdam zaterdag 23 maart louter om de eer, zou je kunnen zeggen. Maar dat is te kort door de bocht. De winnaar van de derby kan wellicht een rol van betekenis gaan spelen in de derde periode, de laatste kans op een 'prijs' voor beide clubs.


Derdedivisionist SteDoCo herstelde zich ferm tegen Achilles'29 en moet dat herstel bij SJC kunnen doorzetten.

1C
Eersteklasser Sliedrecht is achterop geraakt in de titelstrijd, maar geeft het nog niet op. Dat moet kracht worden bijgezet tegen degradatiekandidaat Geinoord. De derby tussen LRC Leerdam en GJS begint om 18:00 uur. GJS wist de Leerdammers thuis te verrassen. Gezien de benarde ranglijstpositie is herhaling eigenlijk noodzakelijk. Nieuw-Lekkerland gaat proberen de derde plaats te verdedigen bij het wisselvallige Almkerk.

2F
Papendrecht is in de 2e klasse F inmiddels een serieuze titelkandidaat, een status die tegen Zwaluwe overeind moet kunnen blijven. Drechtstreek kan bij winst op Brederodes opgelucht ademhalen; er komt dan een serieus gat met de rode streep.

3C
De Zwerver en Ameide doen nog volop mee om de prijzen in 3C. Het belooft dan ook een mooie pot voetbal te worden op De Schans. Bij IFC-VVAC zijn de belangen even groot, maar dan onderin. VVAC zal in Hendrik-Ido-Ambacht beter voor de dag moeten komen dan destijds op De Put, toen er sprake was van een collectieve off-day. Streefkerk kijkt met een schuin oog ook nog naar onderen en kan op Streveland flink aan de bak tegen Hardinxveld. SV Meerkerk-Schelluinen is bepaald ook niet om des keizers baard. Een blik op de ranglijst zegt voldoende. Bij de derby Unitas-Arkel is het van hetzelfde laken een pak. Kan Arkel zich bij de hekkensluiter herstellen van twee nederlagen?

3D
In 3D wil HSSC'61 de vierde plaats vasthouden. Tegenstander RFC is echter aan een opmars bezig, dus de Heicoppers zijn gewaarschuwd.

4C
Peursum blijft in 4C hopen op de nacompetitie. Dan zal er thuis tegen Oosterhout wel een winnende daad moeten worden gesteld.

4D
Komt er meer tekening in de titelstrijd in 4D? Met Groot-Ammers - Leerdam Sport, Brakel-Lekvogels en MVV'58-Zuilichem op het programma zou dat zomaar kunnen. Groot-Ammers moet na twee gelijke spelen opnieuw oppassen, want Leerdam Sport is goed begonnen aan de derde periode. SV Noordeloos gaat proberen het puntentotaal op te vijzelen tegen ASH.

HB zondag
Unitas-zondag ligt uit de titelrace in de hoofdklasse B. Maar alvast toewerkend naar de nacompetitie zou een zege op Leonidas op Molenvliet natuurlijk wel lekker zijn.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup