Logo regio-voetbal.nl

Pittige uitwedstrijd bij Ameide nieuwe test voor Arkel

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - 3C-koploper ASV Arkel zal zich weer moeten oprichten na de onverwachte nederlaag tegen Alblasserdam. Maar zaterdag 16 maart wacht met 'Ameide-uit' een ware testcase. Gezien de heenwedstrijd kan Arkel op sportpark Meihoven rekenen op een warm onthaal.


In de derde divisie is SteDoCo aan het kwakkelen geslagen. Met Achilles'29 komt de nummer 17 op bezoek, dus herstel moet mogelijk zijn.

1e klasse C
GJS-Sliedrecht is een streekontmoeting in de 1e klasse C. Gezien de ranglijstpositie telt voor beide ploegen maar één ding: winst. Al zijn de belangen volledig tegengesteld. Sliedrecht droomt nog van de titel, GJS hoopt rechtstreekse degradatie te voorkomen. Nieuw-Lekkerland tegen SVL heeft de vierde plaats als inzet, een positie waarvoor overigens nog meer clubs in de race zijn.

2e klasse F
Papendrecht verdedigt in en tegen Heukelum de tweede plaats in 2F. Geen geringe opgave, want Heukelum stuntte afgelopen zaterdag bij het toen thuis nog ongeslagen Pelikaan. Drechtstreek kan nog wel wat punten gebruiken om definitief veilig te zijn en dus lijkt het Dordtse EBOH de borst nat te kunnen maken.

3e klasse C
Naast Ameide-Arkel nog veel meer leuke potjes én derby's in 3C. Schelluinen-Streefkerk bij voorbeeld. Schelluinen hoopt nog steeds op plaatsing voor de nacompetitie, terwijl Streefkerk met een schuin oog naar beneden kijkt. Dat laatste doet SV Meerkerk ook; de geelzwarten krijgen streekgenoot De Alblas op bezoek. VVAC zal nog een plaats moeten klimmen om de nacompetitie te ontlopen, maar weet dat het in en tegen Hardinxveld niet makkelijk zal worden.

Groote Lindt-De Zwerver is een topper, Alblasserdam mag zich na de verrassing op Schoonzigt niet verslikken in hekkensluiter Unitas en SVW moet winnen van IFC, als het tenminste nog wat kleur aan het seizoen wil geven.

3e klasse D
HSSC'61-Everstein is een onvervalste derby in de 3e klasse D. SC Everstein aast op de titel, maar realiseert zich dat het diep zal moeten gaan op Het Plein.

4e klasse C
In 4C weer een pittige klus voor Peursum: de uitbeurt bij nummer 2 TSVV Merlijn, dat afgelopen zaterdag een draai om de oren kreeg van Olympia'60. Wellicht dat de Giessenburgers nog wat meer zout in de wonde kunnen strooien.

4e klasse D
In 4D loopt de spanning met de week op. Groot-Ammers kan zich tegen SVS'65 geen fout permitteren, maar zal zich er van bewust zijn dat het in Spijk soms kwaad kersen eten is. Lekvogels begon sterk aan de derde periode en wil die lijn doortrekken tegen Leerdam Sport'55, een tegenstander die ook nog nacompetitie-aspiraties koestert. SV Noordeloos heeft reeds 21 punten, maar zal daar in en tegen WSV Well 24 van willen maken.

Hoofdklasse B zondag
Unitas is weer aangehaakt in de hoofdklasse B. Winst bij RKSV Minor zou betekenen dat de ploeg van Rick Adjei de druk vol op de top-4 houdt.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup