Logo regio-voetbal.nl

Robert Kuijpers (De Zwerver): ‘Duel met Groote Lindt wordt cruciaal’

  •   keer gelezen   Nieuws

KINDERDIJK - Robert Kuijpers is al dertien jaar een vaste waarde bij De Zwerver. Met zijn team gaat hij komende zaterdag proberen om zich via een overwinning op Groote Lindt terug te knokken in het rijtje titelkandidaten in de derde klasse C.


Van heroïsche overwinningen tot schlemielige nederlagen, van luid bejubelde titels tot beweende degradaties; Robert Kuijpers maakte het allemaal mee. De 31-jarige rechtsback raakte er eigenlijk nooit van in de war en voelde in mindere tijden nummer de aanvechting om het eens elders te gaan proberen.

Wereldreis
"De Zwerver is mijn club, hè! lk ben er een paar jaar geleden alleen even uit geweest toen ik een wereldreis ging maken. En soms was ik tijdens trainingen afwezig vanwege mijn werk in ploegendienst. Absenties die door de club werden geaccepteerd omdat ze wisten wat ze aan me hadden. Ik heb altijd mijn best gedaan voor de ploeg. Destijds in de eerste klasse - toen nog het op één na hoogste amateurniveau- en ook nu in de derde klasse. Wie mijn tegenstander is, maakt me niet uit. Het liefst speel ik tegen ploegen die in een 4-4-2 systeem voetballen, omdat ik dan meer ruimte heb om op te komen. 4-3-3 is ook goed; In dat geval heb ik een vaste man en moet ik me vooral daar op concentreren."

Wisselvalligheid
Al die dertien voorbije seizoenen zag 'vaste waarde' Robert Kuijpers spelers komen, gaan en soms terugkomen. "Tom van der Linden Guido Luiten, Matthijs Vermaat en Jort van Meerkerk zijn daar mooie voorbeelden van. Het is leuk om weer met ze op het veld te staan. Alles bij elkaar hebben we een prima selectie. Dat bewijzen we ook in sommige wedstrijden. Jammergenoeg gaat het, geheel in lijn van de 'De Zwerver-traditie' ook vaak wedstrijden lang níet goed. Dat is die beruchte wisselvalligheid, een ongrijpbaar fenomeen dat al jaren door het elftal spookt."

"Ook dit seizoen was er weer zo'n fase waarin we onnodig punten  hebben laten liggen. Streefkerk-thuis, VVAC- en Ameide uit; daar leverden we negen punten in. Als we die potjes 'gewoon' gewonnen hadden dan stond De Zwerver nu fier aan kop in 3C, bedenk ik me wel eens. Maar goed, we leven in het nú en hebben er twee prima optredens tegen Schelluinen en SVW opzitten. Dankzij die zes punten in de knip en het verlies van koploper Arkel afgelopen zaterdag tegen Alblasserdam, liggen er weer mogelijkheden om tóch nog mee te gaan doen om de bovenste plaatsen."

Cruciaal
Het zelfvertrouwen is weer volledig terug. En we weten dat we de winterstop vaak veel beter presteren dan in de herfstperiode. Ook dat is een soort traditie bij ons team. Een overwinning komende zaterdag uit bij nummer twee Groote Lind zou er voor zorgen dat we ons in de titelstrijd kunnen gaan mengen. Dat zou toch geweldig zijn? Ik denk niet dat onze trainer Edward Knook van tevoren een motiverende speech hoeft te houden. Iedereen binnen de selectie weet hoe cruciaal de pot tegen Groote Lindt is. je zult moeten winnen. Bij verlies haak je af in het gevecht om de titel en kun je alleen nog hopen op een nacompetitieticket. Als sporter wil je uiteraard prijzen winnen, dat is een gezonde instelling. Dat geldt voor mij dus ook. Het zou geweldig zijn als het lukt. Zo niet, dan plak ik er gewoon weer een jaartje aan vast hoor. Zo lang ik fit blijf ga ik door bij deze mooie club."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup