Zondagvierdeklassers uit West 2 volgend seizoen mogelijk naar Zuid I
Zondagvierdeklassers uit West 2 volgend seizoen mogelijk naar Zuid I regio-voetbal.nl

Zondagvierdeklassers uit West 2 volgend seizoen mogelijk naar Zuid I

Nieuws 106 keer gelezen

REGIO - Vanaf het seizoen 2019-2020 wordt er geen 4e klasse op zondag in West II meer aangeboden voor standaardteams. De laatste jaren liep het aantal deelnemende teams in deze competitie sterk terug en dit had negatieve gevolgen op het voetbalplezier van de overgebleven deelnemers. Dat meldt de KNVB.

Na goed onderling overleg met betrokken clubs, spelers, trainers en competitieleiders heeft de KNVB nu besloten om hier iets aan te doen en de 4e klasse zondag in West II niet meer aan te bieden.

Aanleiding
Al enige jaren is er in district West II de ontwikkeling gaande dat veel verenigingen met hun standaardteam overstappen van de zondag naar de zaterdag. Dit heeft negatieve gevolgen voor de competities op zowel de zondag als de zaterdag. De afname van het aantal teams op zondag zorgt voor grotere reisafstanden en minder competitieve competities.

Ook voor de competitie op zaterdag heeft dit gevolgen. Sterke teams die vanuit de zondag naar de zaterdag gaan, beginnen daar onderin de voetbalpiramide. De kwaliteit van deze teams is vaak hoger, waardoor de strijd om het kampioenschap in de laagste divisies op zaterdag minder spannend wordt.

Uitgebreid onderzoek
Om te komen tot dit besluit is er uitgebreid onderzoek gedaan. Zo zijn er ruim 6000 voetballers, spelend in een standaardteam in West II, ondervraagd middels een vragenlijst. Hiernaast zijn er ook verschillende bijeenkomsten georganiseerd voor voetballers en met bestuurders en trainers van zowel zaterdag- als zondagclubs. De input van deze bijeenkomsten is meegenomen in het uiteindelijke besluit.

Vrije keuze voor teams uit zondag 4e klasse
De teams die dit seizoen nog uitkomen in de 4e klasse op zondag kunnen zelf kiezen waar ze volgend seizoen gaan voetballen. Het is mogelijk om in te stromen in de zaterdag 4e klasse of om over te stappen naar de zondag 4e klasse in district Zuid I of West I. Wat de teams willen wordt momenteel geïnventariseerd en gaat per seizoen 2019/’20 in.

Voor de 3e klasse op zondag in West II ligt er voor het seizoen 2020/’21 hetzelfde plan. Voor het begin van het seizoen 2020/’21 kunnen ook de teams in de zondag 3e klasse de keuze maken om over te stappen naar de zaterdag 3e klasse West II of naar de zondag 3e klasse West I of Zuid I. Uiteraard zal de KNVB deze wijziging in de competitie komend seizoen blijven monitoren en indien nodig bijstellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden