Rieny Looren de Jong: 'Gemakzucht kost ons veel punten'

Nieuws 173 keer gelezen

AMMERSTOL - Als trainer van vierdeklasser Ammerstol moet je wekelijks rekening houden met forse uitslagen. De voorhoede is schotvaardig, maar de defensie van de rood-witten wil nog wel eens een steekje laten vallen.

En dat is nog zwak uitgedrukt. ASV krijgt gemiddeld drie doelpunten per week tegen. Het duel met NOCKralingen was een typisch voorbeeld van zulke pieken en dalen. Ammerstol nam binnen een half uur een 3-0 voorsprong, maar werd daarna zo slordig dat bij 4-3 nog een bevrijdende vijfde treffer moest worden gescoord.

"Je bent er pas na het eindsignaal zeker van dat er aan beide kanten niet meer wordt gescoord", lacht trainer Rieny Looren de Jong. "Toch wil ik zeker niet klagen over onze prestaties dit seizoen. We staan er redelijk voor met een plek onder de subtop. Dat is een opsteker na enkele mindere jaren. Maar met iets meer concentratie en discipline hadden we verder kunnen reiken. Gemakzucht kost veel punten."

Stabieler
Vaak is het bij Ammerstol 'alles of niets'. Looren de Jong: "Er zit inderdaad geen gelijkspel tussen. Het mag best iets stabieler. Niet dat er hier iemand wakker van ligt. We gaan wekelijks vol voor de winst. En na afloop van een training of wedstrijd is het altijd gezellig. Op dinsdag is de kantine dicht, maar op donderdagavond wordt dat dubbel en dwars ingehaald en hoort een spelletje poker tot de activiteiten."

Gehoorapparaat
Net na de winterstop is het duidelijk dat een hoge klassering lastig wordt. De top-vier is een maatje te groot voor Ammerstol. Dat zorgt soms voor enige irritatie binnen de lijnen. Tegen Zestienhoven werd Looren de Jong zelfs door de scheidsrechter uit de dug-out gestuurd. "Ik vroeg of de arbiter zijn gehoorapparaatje niet in had. Jory de Lange werd met luide stem door een tegenstander een ernstige ziekte toegewenst. Dat hoort absoluut niet op een voetbalveld thuis. Niet de boosdoener, maar ik mocht vertrekken."

Coen van der Schee maakt het seizoen als doelman af. Hij zou die klus met collega Guido de Gruijter klaren, maar de oudste goalie is uitgeschakeld door een achillespeesblessure. Ammerstol moet dus zuinig zijn op zijn sluitpost, maar Rieny Looren de Jong voorziet geen problemen. "De broers Jeffrey en Raymond Spierdijk zijn weliswaar veldspelers, maar ook prima keepers. Zij hebben eerder onder de lat gestaan. In noodgevallen kunnen ze bijspringen."

Geldklopperij
Looren de Jong is bezig aan zijn tiende seizoen als trainer en heeft voor het elfde bijgetekend. De geboren en getogen Ammerstollenaar heeft z'n licentie kunnen behouden door de afgelopen maanden tijdens cursussen voldoende punten te verzamelen. "Ik vond het eerlijk gezegd geldklopperij. Ik loop al zolang mee als trainer. Moet je dan nog bijeenkomsten in Zwolle volgen?"

Chris van der Weide nam tijdelijk naast hem plaats in de dug-out. "Daar ben ik hem zeer erkentelijk voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden