Geen voetbal bij vv Stolwijk als gevolg van grote brand in timmerfabriek

Nieuws 201 keer gelezen

STOLWIJK • Als gevolg van een felle, uitslaande brand in de timmerfabriek van André Suijker, aan de Nijverheidsweg 30 in Stolwijk zijn de voetbalwedstrijden van vv Stolwijk zaterdag 16 februari allemaal afgelast.

Toen eigenaar André Suijker, die zaterdagmorgen rond kwart voor drie een automatische brandmelding kreeg, arriveerde bij het pand was er alleen nog een flinke rookontwikkeling te zien. Ook toen enkele minuten later Brandweer Stolwijk ter plaatse kwam was er van echte vlammen nog geen sprake. 

Ploegchef Martin Zwijnenburg: "De rookontwikkeling maakte het verkennen van het pand erg lastig. De brandhaard, die moeilijk te ontdekken was, bleek op een zoldertje te zijn, waar we bovendien slecht bij konden."

Doordat de timmerfabriek aan de achterzijde aan een brede sloot grenst, langs de provincialeweg N207, had de brandweer moeite om de vuurhaard te bestrijden. Door brede inzet van vele voertuigen kon wel worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden.

VV Stolwijk
Direct omwonenden en overige inwoners van Stolwijk hadden behoorlijk last van rook en roetdeeltjes. De brandweer adviseert roetdeeltjes met handschoenen op te rapen en tuinmeubelen en speeltoestellen met water en zeep te reinigen.

Alle voetbalwedstrijden bij vv Stolwijk voor vandaag zijn afgelast. 

[[{"fid":"60152","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Facebook","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden