Rhelico en Leerdam Sport willen beter presteren

Nieuws 62 keer gelezen

RUMPT/LEERDAM - Ooit was het een derby in het zondagvoetbal, maar tegenwoordig kruisen Rhelico en Leerdam Sport op zaterdag de degens. Beide ploegen zijn amper met elkaar te vergelijken. Eén overeenkomst is in ieder geval dat het seizoen teleurstellend verloopt. 

Rhelico begon dit seizoen overigens niet met erg hoogdravende ambities. De ploeg wilde het wat beter doen dan het vorige seizoen, toen het in het zaterdagvoetbal met een dertiende plaats debuteerde. Zo'n beetje halverwege deze jaargang staat Rhelico weer op die voorlaatste plek.

"Dat is inderdaad wat minder dan waar we voor gaan", zegt aanvoerder Kylian Heemskerk. "We zetten wel stappen, maar we kunnen natuurlijk nog niet tevreden zijn."

Eén van de oorzaken van het geringe puntenaantal is volgens Heemskerk de jeugdigheid van de selectie. "Na de overstap vanuit het zondagvoetbal is een aantal meer ervaren spelers gestopt. We hebben nog een paar oudere jongens, maar ik ben met mijn 22 jaar zeker niet de jongste van de groep."

Die lage gemiddelde leeftijd leidt volgens Heemskerk tot wisselvalligheid. "We passen ons meestal aan aan het niveau van de tegenstanders. Tegen sterke ploegen kunnen we vaak goed meekomen, maar als we tegen concurrenten spelen en zelf het spel moeten maken, wordt het een stuk minder. We kunnen dit seizoen ook weinig met hetzelfde elftal spelen en krijgen daardoor weinig vastigheid. Dat is voor een jonge groep wel belangrijk." 

Dubbele kater
Afgelopen zaterdag speelde Rhelico bij Groot-Ammers zo'n wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De ploeg uit Rumpt deed het inderdaad prima, maar Rhelico stapte met een dubbele kater van het veld. De wedstrijd werd nipt verloren, maar veel erger was dat Olivier Rademaker zijn kuitbeen brak.

"We speelden goed, maar dat kan me gestolen worden. Dat Olivier zwaar geblesseerd raakt, is natuurlijk vooral voor hemzelf vervelend. Maar ook voor ons als ploeg, want hij is één van de weinige creatieve spelers bij ons."

Heemskerk zag het zaterdag allemaal precies gebeuren. "Hij kwam na een sprong half op de bal terecht. We hoorden het knakken. Hij zei zelf meteen al dat het gebroken was. Ik kan dat dan redelijk van me af zetten, maar in de rust en na de wedstrijd ben je daar wel mee bezig natuurlijk." 

Stap in goede richting
Ondanks de tegenvallende prestaties vindt Heemskerk de overstap naar het zaterdagvoetbal een stap in de goede richting. "Voor jonge spelers is het spelen op zondag helemaal niet zo leuk. Dan moet je je op zaterdagavond inhouden en als je dan zondag gevoetbald hebt, zit je weekend erop. En op zaterdag is er toch meer sfeer op de club. Er is veel meer te doen. De jeugd of het tweede elftal blijft hangen om te komen kijken. En je kunt na de wedstrijd lekker een biertje drinken met z'n allen. We zijn allemaal vrienden van elkaar, dus dat is ook belangrijk." 

Kleine verschillen
Ook tegenstander Leerdam Sport maakt een teleurstellend seizoen door. In Leerdam-West waren de ambities een stuk hoger dan de huidige achtste plaats. Met veel nieuwe spelers wilde Leerdam Sport meedoen om een plek in de top-3 en de prijzen.

Yoni Sahertian, bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, blijft echter positief. "Natuurlijk zijn de prestaties niet zoals we gehoopt hadden", geeft Sahertian toe. "Maar in de vierde klasse zijn de verschillen echter klein en er is nog van alles mogelijk. We zitten nu in de fase dat elke wedstrijd belangrijk is als je mee wilt doen om de prijzen. We hadden wel gehoopt na de winter een serie neer te kunnen zetten tegen clubs waar we op papier van moeten kunnen winnen."

Goede trainingsopkomst
Leerdam Sport begon afgelopen weekend direct met een misstap. "De wedstrijd tegen Zuilichem was gewoon niet goed. We moeten honderd procent scherp zijn en gefocust. Als we dat niet kunnen opbrengen, gaan we geen wedstrijden winnen."  

Sahertian kan echter ook relativeren. "Het was pas onze eerste wedstrijd na de winterstop, dan is het niet gek dat het stroef loopt. We moeten ons ook niet blind staren op de resultaten. De afgelopen jaren was de sfeer bij Leerdam Sport niet altijd goed. We hebben nu een goede trainingsopkomst en dat was prioriteit nummer één." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 4 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 20 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00