Brederodes contracteert trainer Sander Kloos

Nieuws Trainerscarrousel 276 keer gelezen

VIANEN – Uiteindelijk toch nog onverwacht snel heeft tweedeklasser Brederodes de nieuwe trainer voor het komende seizoen vastgelegd. Vrijdagavond zette Sander Kloos zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de groengelen.

De 43-jarige Kloos voetbalde in de jeugd van Zierikzee, haalde op jonge leeftijd al trainerdiploma’s en werd als 22-jarige hoofdtrainer van NTVV (Nieuwe Tonge). Tussen 1998 en 2014 had hij, in dienst van de KNVB, voetbaltechnische en leidinggevende functies. Daarnaast voetbalde hij bij Jonathan en SV Zeist, en was onder andere hoofdtrainer bij Saestum, assistent-trainer van Hercules en stapte tussentijds in bij DOSC, waar hij nu bezig is aan zijn derde volledige seizoen.

Van afstand
“Ik ken Tim van Breukelen, oud-trainer van Brederodes, en heb die club de laatste jaren van afstand gevolgd. In november heb ik bij DOSC aangegeven open te staan voor een nieuwe club en na een gesprek met Tim heb ik mijn cv naar Brederodes gestuurd. De club steekt organisatorisch en beleidsmatig goed in elkaar, heeft voldoende faciliteiten en ambities. Dat sprak me erg aan, en na drie gesprekken met TC, staf, spelersraad en bestuur was er voldoende wederzijds vertrouwen om met elkaar in zee te gaan”, vertelde Sander Kloos.

Rust
“Ik heb er een buitengewoon goed gevoel over”, zei voorzitter Taki Anastassiadis. “Sander heeft veel kwaliteiten, is breed georiënteerd, heeft tal van voetbalfuncties bekleed en staat dicht bij de spelers. We hebben alleen maar lovende recensies en referenties over hem gekregen. Hij is precies degene die we zochten. Ik verwacht dat zijn komst voor rust binnen de club zorgt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden