Nu al erop of eronder voor Peursum

Nieuws 177 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor Peursum wordt het komende zaterdag in 3C nu al min of meer kwestie van erop of eronder. Bij een verliesbeurt tegen streekgenoot Ameide belooft het een loodzwaar seizoen te worden voor de Giessenburgers. @RVoetbal is erbij op het sportpark aan de Kerkweg.

Hoofdklasser SteDoCo verslikte zich afgelopen zaterdag, overigens flink tegen de verhouding in, in Montfoort. Tegen het op de dertiende plaats staande NSC Nijkerk is er een uitgelezen kans op revanche.

In de 1e klasse C ontvangt Alblasserdam streekgenoot Sliedrecht, een wedstrijd die in het teken staat van een actie voor het KWF. Maar natuurlijk zijn er ook 'gewoon' drie punten te verdienen. Sliedrecht is virtueel koploper, maar zal zich er van bewust zijn dat Alblasserdam inmiddels vier competitieduels op rij gewonnen heeft. Hoe dat uitpakt? @RVoetbal gaat het bekijken.

Nieuw-Lekkerland wil bovenin blijven meedraaien. Tegenstander VVGZ heeft het moeilijk en dus liggen er zeker kansen voor de groenhemden.

Rode lantaarn 2F
Wordt het voor De Zwerver aanhaken of afhaken? Dat is afwachten, maar bij voorbaat staat vast dat koploper Geinoord een hele kluif zal worden voor de Kinderdijkers. Sv Meerkerk wil zo snel mogelijk van de gevaarlijke elfde plaats af. Tegenstander GDC staat knap vierde, maar Meerkerk moet haar tanden maar eens laten zien. GJS treft SV Capelle, waar trainer Mari de Laat deze week opstapte. Hardinxveld houdt de punten tegen GVV'63 normaliter in eigen huis en Unitas kan stijgen op de ranglijst als het van Nivo Sparta wint. In dat geval doen de roodbroeken de rode lantaarn over.

Ongeslagen status
In de westelijke 2e klasse verdedigt koploper Papendrecht z'n ongeslagen status bij laagvlieger Wieldrecht. Drechtstreek heeft de weg omhoog ingeslagen en kan via het puntgelijke Zuidland verder klimmen. Beide clubs delen momenteel de derde plaats.

Kelderduel
In de 3e klasse C is Peursum-Ameide behalve een streekontmoeting ook een echt kelderduel. Met name de Giessenburgers kunnen zich geen nieuwe nederlaag permitteren. Groot-Ammers ontvangt ASV Arkel. Ook bij die wedstrijd gaat @RVoetbal een kijkje nemen. Interim-trainer Jan Verveer startte bij de geelzwarten met twee nederlagen en is dus toe aan een opsteker. Maar Arkel heeft de kop in het vizier en zal op Gelkenes geen gewillige prooi zijn.

SVW is wisselvallig en krijgt met Heukelum één van de betere tegenstanders op bezoek. VVAC is ook nog niet constant genoeg. Een overwinning op FC Perkouw zou echter aansluiting met de brede middenmoot betekenen.

De Alblas bungelt in 3D (West II) al aan de staart van de middenmoot en zal uit bij GSC/ODS aan verdere positieverbetering willen doen.

Herstel
Vierdeklasser Lekvogels verraste afgelopen zaterdag met een zege op koploper Focus'07. Een tweede overwinning op rij zou betekenen dat opponent Brakel de positie van hekkensluiter van Lekvogels overneemt. Schelluinen zal zich er van bewust zijn dat het HSSC'61 beslist niet mag onderschatten en Raptim lijkt een maatje te klein voor Focus'07, hoewel het graag een voorbeeld zal willen nemen aan Lekvogels.

Streefkerk kreeg vorige week een tik te verwerken door het mislopen van de periode. Toch ligt herstel tegen SPV'81 in de lijn der verwachtingen. SV Noordeloos zal tegen Lopik weer eens puntjes willen sprokkelen.

Realiteit
Unitas-zondag moet er niet aan denken in een degradatiestrijd verwikkelt te raken. Toch is dat vooralsnog de realiteit. Met Sarto komt de nummer 2 naar Molenvliet. Kan Unitas voor een verrassing zorgen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden