Logo regio-voetbal.nl

Revanchebelust Roda Boys treft oude bekende

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD – Roda Boys tegen de kampioen van vorig seizoen, Nivo Sparta naar het sterke GJS, GVV’63 tegen een gemotiveerde degradant en DSC wéér tegen een moeilijke tegenstander. Een voorbeschouwing op een nieuw Bommelerwaards voetbalweekend.


Eén van de wedstrijden van de week bij Regio-Voetbal is het duel in de eerste klasse tussen de twee promovendi Roda Boys en FC Lienden. Roda Boys is de grote favoriet. Waar de Aalstenaren de titel vorig jaar verloren aan FC Lienden maar via de nacompetitie alsnog promotie afdwongen naar de eerste klasse, zijn de rollen dit jaar volledig omgedraaid. Roda Boys mag zich na drie duels koploper noemen, terwijl FC Lienden onderin meedraait en al achttien tegentreffers incasseerde.

Nivo Sparta, GVV’63
In de tweede klasse moet Nivo Sparta bewijzen dat de 2-0 zege van vorige week tegen GVV’63 geen eendagsvlieg is. De Zaltbommelse ploeg reist af naar Gorinchem voor een wedstrijd tegen het geduchte GJS dat twee van de drie duels in winst omzette.

Het nog puntloze GVV’63 krijgt degradant De Zwerver op bezoek. Omdat de equipe van trainer Frans Grondman haar vizier slechts richt op lijfsbehoud lijkt een punt tegen de Kinderdijkers al meegenomen. Hopelijk krijgt Grondman zijn falende aanval – één goal uit drie duels – eindelijk aan de praat.

Zuilichem
Zuilichem verraste vriend en vijand op de eerste competitiedag met een soepele 1-3 zege bij SCC’55, maar verloor vervolgens twee keer op rij. Het wordt weer tijd voor een overwinning voor de derdeklasser van de nieuwe trainer Ron Laros die daarvoor een mogelijk slachtoffer op bezoek krijgt: Good Luck, met nul uit drie hekkensluiter samen met Internos.

Well, Kerkwijk, Brakel
Alle aandacht in 4D gaat uit naar de derby tussen Brakel en Well. Twee ploegen die op zich aan elkaar zijn gewaagd, al maakt vooral Well al sinds vorig seizoen een ijzersterke indruk. Nadat toen de nacompetitie werd gehaald lijkt het stugge elftal van Hans van Gameren ook dit jaar weer mee te doen om de prijzen. Trainer Edwin van de Braak van Brakel moet zijn ploeg daarentegen nog in de juiste vorm zien te krijgen. Met name de achterhoede moet de oefenmeester zorgen baren.

Kerkwijk lijkt een niet onaardige opening van de competitie – vijf punten uit drie wedstrijden – een vervolg te kunnen gaan geven tegen Lekvogels, de onverwachte staartploeg uit 4D. Mogelijk maakt Maikel Valkis na een maandenlange blessure zijn rentree. De voormalige aanvoerder maakte de voorbije weken al speelminuten in het tweede.

DSC
Zondagderdeklasser DSC had zich misschien iets meer van het seizoen voorgesteld. De Kerkdrielenaren willen meedoen met de beste ploegen in 3C, maar lopen met vier uit drie iets achter. Trainer John Laponder kan als excuus het loodzware programma aanvoeren. Achtereenvolgens speelde DSC tegen sterkhouders als BMC en titelkandidaat Real Lunet. Ook zondag wordt het weer bikkelen als de blauwwitten in Geldermalsen aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst GVV.

Jan van Arckel, Alem
Scoren gaat nog niet van een leien dakje bij Jan van Arckel, maar dankzij twee minieme zeges draaien de Ammerzodenaren toch mee in de subtop van 4F. De tegenstander van zondag, Rhelico, behoort niet tot de grote goden in de poule en daarom ligt bij een zege zelfs een ijzersterke seizoensstart in het verschiet.

Dat geldt niet voor Alem dat na drie confrontaties nog met lege handen staat en tegen sc Elshout Рook nog maar ̩̩n punt Рde mogelijkheid krijgt om de laatste plaats te verlaten.

Hedel, RKVSC, Heerewaarden, HRC’14
In de vijfde klasse krijgen alle vier de Bommelerwaardse ploegen een uitduel voor hun kiezen. De soevereine koploper HRC’14 gaat in Maurik op bezoek bij middenmoter MEC’07. Ook het soepel scorende Hedel, tweede achter de Hurweens-Rossumse fusieclub, strijdt tegen een middenmoter: SCZ uit Zoelen. De verrassende nummer drie van de ranglijst ruikt de koploperspositie; de Velddrielenaren reizen af naar rode lantaarndrager Ophemert. Het matige Heerewaarden krijgt bij het eveneens puntloze FC Drunen de kans op eerherstel.

André van der Vlerk

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen