Beesd dicht bij ontsnapping, maar degradeert toch

Nieuws 22 keer gelezen

GELDERMALSEN – Beesd is gedegradeerd uit de 3e klasse. Na de 1-3 nederlaag in de heenwedstrijd was Beesd bij GVV hard op weg om die nederlaag weg te poetsen. Na verlenging en strafschoppen trok Beesd echter alsnog aan het kortste eind.

In de reguliere speeltijd dwong Beesd dankzij een 2-0 overwinning een verlenging af. Daarin nam de ploeg zelfs een 4-0 voorsprong, wat voldoende zou zijn om de finaleronde te bereiken. In de laatste tien minuten kwam de thuisploeg echter terug tot 2-4, waarna GVV de strafschoppen beter nam.

“Dit is heel zuur”, zei trainer Wim Bender. “Zeker omdat iedereen zegt dat die 2-4 afgekeurd had moeten worden. Onze keeper Dennis de Vaal werd door twee man vastgehouden.”  Bender kon zijn ploeg echter niets verwijten. “Ik kan alleen maar trots zijn op die mannen. Ze hebben alles gegeven. We waren de betere ploeg.”

Strafschop
Halverwege de eerste helft kwam Beesd op 0-1 toen Igor Bassa een vrije trap van Kevin Spronk inkopte. In de tweede helft kwam Beesd enkele keren goed weg. Zo verzuimde de scheidsrechter kort na de hervatting GVV een strafschop toe te kennen. Aanvaller Leon van Zee was twee keer dichtbij een doelpunt. Een vrije trap eindigde op de lat en vrij voor De Vaal faalde Van Zee hopeloos in de afronding.

Stormrammen
Met de ingevallen stormrammen Lennard Magis en Rayner van Beusekom zocht Beesd de aanval. Vijf minuten voor tijd pakte de ploeg dankzij een rake schuiver van Magis alsnog de benodigde marge van twee doelpunten.

In de verlenging leken de gasten hard op weg om de finaleronde tegen Vlijmense Boys te bereiken. De euforie na de 0-3 van Hans Kroeze op aangeven van Magis werd al met luid gejuich ontvangen. De 0-4 van Rayner van Beusekom leek de beslissing in de wedstrijd.

GVV kwam echter nog terug tot 2-4, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. GVV faalde van elf meter niet, terwijl voor Beesd alleen Kevin Kruissen scoorde. Hans Kroeze en Jarno van de Water misten.

“Na die 0-4 dacht ik dat we er waren. Ik had niet het gevoel dat we dat weg gingen geven”, zei Bender. “Op dat moment moet je scherp zijn. Nogmaals, dit is heel zuur.”

Niet verdiend
Door de degradatie komt Beesd komend jaar weer uit in de 4e klasse. “Ik vind de degradatie op basis van de tweede seizoenshelft niet helemaal verdiend”, oordeelde Bender. “Maar de eerste wedstrijden tellen uiteraard ook mee. Als we het hele seizoen zo hadden gepresteerd als na de winter, waren we makkelijk in de middenmoot geëindigd.”

De trainerswissel had voor Beesd dus een positief effect, maar degradatie kon niet worden voorkomen. “En je moet ook eerlijk zijn. Die eerste serie wedstrijden hebben niets te maken met de doelpunten die we in twee wedstrijden tegen GVV weg geven. We hadden het vandaag af moeten maken”, zei Bender.

GVV gaat nu met Vlijmense Boys uitmaken wie naar de derde klasse promoveert. Beesd voetbalt komend seizoen een niveautje lager.