Logo regio-voetbal.nl

Derby voor Beesd in nacompetitie

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Komend weekend beginnen vier clubs uit de regio Leerdam in de nacompetitie hun strijd om promotie of tegen degradatie.


LRC was in de 1e klasse A lang in de race om de titel, maar zag dat FC Breukelen in de slotfase van het seizoen over de langste adem beschikte. De Leerdammers gaan echter vol vertrouwen richting Groningen, waar komend weekend in Oranje Nassau de eerste opponent wacht.

“We mogen in ieder geval niet verliezen. Dan hebben we alles in eigen hand”, zei LRC-trainer Marcel van Steenis. Mocht die missie slagen, dan ontvangt LRC twee weken later het Zwolse WVF.

Zware taak
WNC opent de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse tegen Bruse Boys, dat zich op de laatste speeldag plaatste voor het toetje. Mochten de Waardenburgers het tweeluik met de Zeeuwen goed doorstaan, dan wacht GPC Vlissingen of Zuidland.

ASH wacht de zware taak zich te handhaven in de derde klasse. De ploeg uit Hellouw steekt al weken in slechte vorm en moet nu in de nacompetitie eerst zien af te rekenen met Streefkerk, dat maar net de titel in 4C mis liep.

Herpakken
Dat Beesd de nacompetitie zou gaan halen, hadden weinigen een halfjaar geleden gedacht. De ploeg leek kansloos op weg naar rechtstreekse degradatie, maar wist zich onder trainer Wim Bender te herpakken. In de eerste ronde wacht de ploeg een heuse derby. Buurman GVV uit Geldermalsen komt zondag in Beesd op bezoek. Een pittige tegenstander, maar Beesd heeft dit seizoen laten zien mee te kunnen in de derde klasse. 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen