Logo regio-voetbal.nl

Basjan Munten wil ongeslagen status tegen Ter Leede graag behouden

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM - Kozakken Boys-trainer Dogan Corneille was zaterdag na de 2-0 overwinning vooral tevreden over de wijze waarop zijn team de overwinning over de streep trok. "Ik vond het degelijk, zakelijk, gecontroleerd en vooral de wijze waarop de nul werd gehouden spreekt mij aan”, vertelde Corneille na afloop van het duel.

Meteen was bij hem, kijkend naar de uitslagen van de concurrentie, ook de blik op Ter Leede gericht. Bij een overwinning van de thuisclub op De Zwaaier is Kozakken Boys weer koploper in de topklasse.

"Het zal iedereen toch wel duidelijk zijn dat er geen gemakkelijke wedstrijden in de topklasse zijn. Je moet als team elke week top zijn om wedstrijden te winnen. Tegen Ter Leede hebben wij wat goed te maken, want in Sassenheim (2-1 overwinning Ter Leede, red.) speelden wij een van onze mindere wedstrijden van dit seizoen." 

Doelman Basjan Munten zat in dat duel nog op de bank, maar leed in zijn loopbaan nog nooit een nederlaag tegen de ploeg uit de Bollenstreek. "Ik herinner mij het liefst die fantastische 5-1 overwinning op Ter Leede tijdens de beslissingswedstrijd in Capelle.” Munten was in dat seizoen ook eerste doelman. Het is voor de Kozakken Boys-aanhang een van de meest memorabele wedstrijden uit de clubgeschiedenis. 


Weg terug
Ter Leede heeft een rijke geschiedenis: tweemaal landskampioen zaterdagamateurs (1957 en 1959), winnaar Amstelcup voor amateurs 2003-2004 en winnaar van de Super Cup voor amateurs 2004. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen in de hoofdklasse en promoveerde moeiteloos naar de topklasse, waar het nu echter tegen degradatie strijdt.

Maar Ter Leede is op de weg terug. Nadat het in september al thuis van Kozakken Boys won, werd zaterdag IJsselmeervogels met 3-2 verslagen. Het kan zomaar te maken hebben met de terugkeer van trainer Henk Wisman. De trainer en de Sassenheimse club zijn vanaf 1 januari een contract overeengekomen voor de duur van anderhalf seizoen. Wisman haalde vorig seizoen met Ter Leede het kampioenschap in de hoofdklasse A. Daarna vertrok hij naar Thailand om daar aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Chiangrai United. In december 2013 kreeg Wisman te horen dat hij mocht vertrekken uit Thailand. Zijn opvolger bij Ter Leede, Bob de Klerk, vertrok ondertussen naar China en dus was de positie van hoofdtrainer weer vacant. 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup