Henk Molenaar maakt seizoen af bij VVAC

Nieuws 130 keer gelezen

OTTOLAND - VVAC maakt het seizoen af met Henk Molenaar als hoofdtrainer. De ervaren Papendrechtse trainer werd donderdagavond aangetrokken als opvolger van de zaterdag na de 0-3 nederlaag tegen De Alblas opgestapte Cees van Bavel.

Henk Molenaar kwam als speler jarenlang uit voor toenmalig zondaghoofdklasser Papendrecht en was trainer van Papendrecht, Wieldrecht en Sliedrecht. Na vijf wedstrijden bij de zondagafdeling van Dubbeldam hield de gewezen aanvoerder van Papendrecht het in oktober 2012 voor gezien en koos hij er bewust voor om zijn talentvolle zoons bij vv Papendrecht te zien opgroeien. Molenaar zal de wedstrijd van komende zaterdag tegen Herovina als toeschouwer bijwonen. Leider Erik Roest en voorzitter Wilko Kortleve (voor hem eenmalig) zitten samen op de bank.

Noodgedwongen
“Noodgedwongen hoor”, verklaart de preses van VVAC. “Ries de Leeuw, die de afgelopen week de trainingen heeft verzorgd, gaat morgen op wintersport. En Cees Schep, een ander TC-lid, keert diezelfde dag terug uit Oostenrijk. Vanaf dinsdagavond 25 februari staat Henk voor de groep en moet hij proberen VVAC voor de derde klasse te behouden. Hij heeft er in ieder geval heel veel zin in. Om binnen de club een oplossing te vinden is niet gelukt, eenvoudigweg omdat niemand de vereiste papieren heeft. Leider  Erik Roest en Ries de Leeuw zullen Henk, die natuurlijk geen speler kent, bijstaan.”

De opdracht voor Molenaar is heel simpel. “Handhaving. Dat willen we allemaal en ik ben er van overtuigd dat het ook moet kunnen”, besluit Kortleve. “Laten we morgen maar beginnen met een overwinning, dan sluiten we deze rotweek goed af.”

Lastig
Henk Molenaar (47) is dezelfde mening toegedaan. “Vertrekkend coach Cees van Bavel liet op Regio-voetbal weten dat om niet te degraderen van de tien resterende wedstrijden er nog vijf gewonnen moeten worden. Na zestien wedstrijden zijn slechts vijf overwinningen geboekt en dus wordt het wel lastig. Maar ik ga proberen het spiraaltje weer de goede kant op te buigen. Met twee overwinningen zijn we een heel eind”, aldus een optimistische Molenaar.

De nieuwe technische man heeft overigens respect voor het besluit van zijn voorganger. “Veel trainers blijven zitten om de centjes. Cees niet. Hij heeft goed aangevoeld dat hij niet meer de juiste man was om de gewenste wending te geven. Bijzonder knap, daar heb ik heel veel respect voor. Ik wil de club helpen en proberen ze te behoeden voor degradatie. En dan hoop ik dat Cees van Bavel uiteindelijk toch tkan terugkijken op een prettig verblijf bij VVAC, de club die hij in de derde klas heeft gebracht.”

Schouder
Voor volgend seizoen is Hardinxvelder Ton Heijstek al vastgelegd als hoofdtrainer. Eerder instappen was voor hem geen optie. "Na een schouderoperatie ben ik nog niet volledig fit", licht Heijstek toe. "Mijn werkgever geeft me de mogelijkheid om aangepast werk te doen en om volledig te herstellen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Om die reden kan ik nu, helaas, nog niet bij VVAC aan de slag."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden