Noorthoek in de picture bij LRC en Achilles Veen

Nieuws 18 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Johnnie Noorthoek staat in de belangstelling van LRC Leerdam. Ook Achilles Veen zou belangstelling hebben voor de pijlsnelle linksbuiten van Nivo Sparta.

LRC-trainer Marcel van Steenis polste Noorthoek eerder deze maand over een eventuele overgang naar LRC Leerdam. Daar zou hij komend seizoen de naar FC Lienden vertrekkende linkeraanvaller Vincent Verheul moeten vervangen.

Volgens bestuursmedewerker technische zaken Bert Ruijsch heeft Noorthoek nog geen beslissing genomen. Ruijsch hoopt dat de jonge Haaftenaar de verleiding weerstaat en ervoor kiest om nog één of twee  seizoenen aan Nivo Sparta te plakken.

“Noorthoek is enorm snel en voor elke club is dat onmiskenbaar een wapen. Voor zijn ontwikkeling zou het beter zijn om nog even bij ons te blijven. Hij moet nog leren om slimmer te zijn voor de goal. Bij een club op een hoger niveau moet hij nog maar afwachten of hij aan spelen toekomt. Dat is voor zijn ontwikkeling cruciaal.”

Noorthoek kwam op zijn zestiende van Haaften over naar Nivo Sparta. Daar haakte hij snel bij het eerste aan en veroverde hij een basisplaats.

Nivo Sparta-trainer Roland Schuermans rondt momenteel de evaluatiegesprekken af met zijn spelersselectie. Ruijsch verwacht dat eind maart de eerste contouren van de spelersgroep voor het seizoen 2014-2015 zichtbaar worden.

Stadhouders hersteld
Verder ziet het ernaar uit dat de afgelopen zomer van Achilles’29 overgekomen Erwin Stadhouders deze maand weer aanhaakt bij de selectie. De middenvelder en voormalig speler van NEC die door Nivo Sparta werd gepresenteerd als ‘topaankoop’, raakte afgelopen zomer geblesseerd aan zijn kruisbanden. Daarop volgde een operatie. Voor een dergelijke blessure staat gauw negen maanden herstel.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden